Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 超合金魂 GX-71 百獸王 再販

kongfupanda 發表於 12-8-2021 12:21 PM
你阿爸點解咁有骨氣

調轉睇
佢阿爸救左另一個細路。
佢阿爸要左,就會變另一個人講細個有百獸王但俾屋企送左俾親戚個仔。
百龍天舞 發表於 12-8-2021 06:11 PM
調轉睇
佢阿爸救左另一個細路。
佢阿爸要左,就會變另一個人講細個有百獸王但俾屋企送左俾親戚個仔。 ...

又調轉睇,如果當日佢真係收留左隻百獸王,果隻百獸王就唔會去左堆填區
fallout8 發表於 12-8-2021 09:41 PM
又調轉睇,如果當日佢真係收留左隻百獸王,果隻百獸王就唔會去左堆填區 ...

正解,因為當時親戚就係準備掉D玩具,隻百獸唔新淨架,但叫有手有腳,係合金位有D氧化
kongfupanda 發表於 12-8-2021 12:21 PM
你阿爸點解咁有骨氣

一黎佢果陣唔太俾我玩玩具,二黎係佢覺得拎人地D野好似欠人地咁,但實情係果D玩具親戚準備掉~

本次再販出現最慘烈戰損.....(百度 超合金魂吧)
簡直係災難級,好彩冇入

delete post pls

合金魂的膠料, 真係差咗
我買咗那隻再販蜘蛛俠機械人, 有幾個位已經自動碎膠, 要用 AA 膠黐返...
1. 拳頭 lock 住彈弓位那一粒嘢
2. 下腿位可以拉出的兩邊膠件, 兩邊近轉動位都自動裂開, 那個根本唔係咩受力位
3. 合埋兩隻腳個位, 有個窿食住另一邊腳凸出的部份, 那個窿內部的結構, 又係自動碎裂

好似用咗手版膠的膠料咁, 正常無可能咁脆弱
toylover 發表於 19-8-2021 11:10 AM
我買咗那隻再販蜘蛛俠機械人, 有幾個位已經自動碎膠, 要用 AA 膠黐返...
1. 拳頭 l ...

係,我果隻雙腳連接位都係咁。果個位好小事,不過唔知仲有冇其他地雷,當堂冇心機玩。

toylover 發表於 19-8-2021 11:10 AM
1. 拳頭 l ...

GX-33可動手的銀膠會粉碎,GX-33R定價仲要貴咁多,所以沒有打算買
redfish 發表於 19-8-2021 11:46 AM
GX-33可動手的銀膠會粉碎,GX-33R定價仲要貴咁多,所以沒有打算買

對呢隻一直冇乜興趣,舊版一路劈價都冇買。
不過果排見冇乜o野玩,加上集郵心態,好好醜醜都儲埋佢,點知中招。
1. 拳頭 l ...

應該唔關遠近事,係個別問題...

唔講其他,淨係條覆帶已經隻隻唔同命運。
Gx-06三一,伊迪安放兩三年自動解體。
Gx-03超力,gx-13超獸,gx-31V型長放十幾年都無事。
咁大鑊師兄!我果盒都仲未開,買左收埋左未有時間拆
話說睇到出面既價位不跌反升,乜需求仲咁渴嫁咩
fallout8 發表於 19-8-2021 12:02 PM
應該唔關遠近事,係個別問題...

唔講其他,淨係條覆帶已經隻隻唔同命運。

應該係佢選用的物料有問題, 再販那隻一年都無, 絕對唔應該咁爛

軟膠那些預咗會老化, 越唔玩唔郁下佢越老化得快