Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 超合金魂 GX-71 百獸王 再販

eddiem249 發表於 8-8-2021 05:24 PM
其實好多ip,係冇想像中咁好賣,只係以前少產品,
點解少產品?因為唔係咁紅囉

高迪安卡通係無咩人睇,上播時d人已經轉曬睇高達同超時空要塞,但係盒合金玩具係當年日本百貨公司/玩具店既曝光率極高。
fallout8 發表於 8-8-2021 06:31 PM
高迪安卡通係無咩人睇,上播時d人已經轉曬睇高達同超時空要塞,但係盒合金玩具係當年日本百貨公司/玩具店 ...

因為有大量老番,連文具鋪都有
eddiem249 發表於 8-8-2021 06:52 PM
因為有大量老番,連文具鋪都有

所以我唔明點解高迪安死得甘慘。
同一道理,百獸王卡通都係無咩人睇, 當年佢重要播美版,我記得當年對依套「變種」百獸王極反感。
但係合金魂百獸王個個都話雙入三入.....

香港真係好多百獸王fans! 至少比機甲艦隊多很多,上次機甲艦隊合金魂再版,行貨價比現在百獸王平,幾星期都賣不完,之後日版亞版湧來,跌到6算以下...但今次百獸王行貨8算幾,兩日內,記住是兩日內,有些舖已經無貨(利申:在螞X買了最後一盒)...點解百獸王在香港fans比其他作品多咁多?至少日本好似無咁大情意結(他們好似好永井豪多些,另外,日本wotafa2016年將Best toy投給Macross Vf31,百獸王合金魂只是第2)大家可以抒發下為何咁鍾情百獸王
waiwaiwai326 發表於 8-8-2021 08:21 PM
香港真係好多百獸王fans! 至少比機甲艦隊多很多,上次機甲艦隊合金魂再版,行貨價比現在百獸王平,幾星期都賣 ...

唔止香港,大陸都好多百獸王fans,嗰班人應該都買咗好多GX 71
loikaleong 發表於 8-8-2021 06:15 PM
二千幾都唔買百獸王既人?會衝去買五千既韓版百獸王?

有一部分人喜歡一步到位,直接買最高質的那隻
到現在未入手, 其實果D師兄應該買唔到也沒什麼所爲
cmsjkung 發表於 8-8-2021 11:38 PM
到現在未入手, 其實果D師兄應該買唔到也沒什麼所爲

同意
loikaleong 發表於 8-8-2021 06:15 PM
二千幾都唔買百獸王既人?會衝去買五千既韓版百獸王?

我就係其中之一, 第一版想買但上到4千唔捨得買, 第二版都係炒價唔想買, 而家第三版點知有隻韓仔又大又重又多關節又著燈又人仔, 所以佢小炒我都唔入B記訂左韓仔果隻!
waiwaiwai326 發表於 8-8-2021 08:21 PM
香港真係好多百獸王fans! 至少比機甲艦隊多很多,上次機甲艦隊合金魂再版,行貨價比現在百獸王平,幾星期都賣 ...

我自己細過無睇百獸, 或者咁講, 係睇D唔睇D, 不過舊版玩具係玩到爛! 因為以當年既設計, 合體後全關節可動, 以當年真你連模型都未必做得到, 所以我對玩具既感情多過動畫! 所以當百獸出果陣真係好悾動, 可惜訂唔到, 又唔想食炒! 我無咁多錢去養炒家, 等到而家又走隻韓仔出黎, 係呀可能會跌到飛天, 但起碼我對於B記無情意結, 我係玩玩具, 唔需要忠於一間廠, 邊間出得好就入邊間...

支持下5pro這類全力以赴(想象不到之后可以怎样超越这隻)。。。笨大?卖情意结,大部分舊合金D老饼晨早收左。。。。
買玩具姐又唔系揀老婆,各有特色唔做选择题lu.,话虽如此,笨大如果以后出到高滴安咁,那就留番自己玩不用客气了。
根本英俊 發表於 9-8-2021 12:45 AM
我自己細過無睇百獸, 或者咁講, 係睇D唔睇D, 不過舊版玩具係玩到爛! 因為以當年既設計, 合體後全關節可動 ...

師兄,B記呢隻兩千零蚊百獸王絕對超值,合金量高,關節實,配件都算齊,重點改善左獅子腰關節活動,合體後股關節有隱藏位可拉伸,算係B記合金魂條line前五隻內出得最好的作品。致於5 pro對玩開玩具既我黎講係第一次接觸,唔會去訂,等出現貨,玩家評價過再決定未遲。
loikaleong 發表於 9-8-2021 03:49 AM
師兄,B記呢隻兩千零蚊百獸王絕對超值,合金量高,關節實,配件都算齊,重點改善左獅子腰關節活動,合體 ...

其實師兄, 如果韓仔唔出, 我都會飛去買B記, 因為而家既價都算合理, 但韓仔果隻除非甩頭甩骨腳軟等低級錯誤, 否剛暫時睇佢確係高質高B記(當然價錢一樣高質...)我玩玩具唔係返工, 點解要忠於一間廠, 如果明明係有隻好D, 點解要返轉頭? 起碼人地果隻跪到又著燈又駕駛員咁, 如果二選一我情願玩隻好一點, 至於到時睇完玩評先玩...我怕以香港既炒賣風氣, 好既到時咪又係炒上天, 我又唔係好想囉.....都係果句, 除非之後B記係插水, 我先會考慮買隻睇門口, 無辦法, 我好窮.....無多餘錢及地方亂入, 就等於勇者王我都係訂左POST+無入B記果隻一樣, 我頂唔到佢個外形, 我又無忠於原著合體既情意潔, 可佞等, 而家百家齊放, 我當然想玩隻好D啦!
根本英俊 發表於 9-8-2021 12:45 AM
我自己細過無睇百獸, 或者咁講, 係睇D唔睇D, 不過舊版玩具係玩到爛! 因為以當年既設計, 合體後全關節可動 ...

百獸王在香港的地位,竟同rx-78,Macross差不多,實在好特別,始終幾十年來都無後續作,日本又無咩重視
fallout8 發表於 8-8-2021 07:13 PM
所以我唔明點解高迪安死得甘慘。
同一道理,百獸王卡通都係無咩人睇, 當年佢重要播美版,我記得當年對依 ...

百獸王動畫是爛,但是機械人設計得靓,玩具優質