Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千値練 METAMOR-FORCE 超獸機神 Final Dancouga 終極斷空我(20年版)

https://www.toy-people.com/?p=52066

三隻金牛.....俾啦.  XD
千記出第三次有多啲改良同做boxset都算唔錯啦:78:
笨大一樣出咗三次超獸,但都仲未出到隻黑翼呢,到黑翼出時應該又會再版多次掛,不過睇嚟全套肯定會貴過千記囉 {:1_214:}
上次隻 real color version 又話最終生產,今次改色連埋黑翼又再出過,叫人點信你呀!
K_K 發表於 16-3-2020 08:29 PM
上次隻 real color version 又話最終生產,今次改色連埋黑翼又再出過,叫人點信你呀! ...

佢冇吹水
1500隻賣完就冇

但冇話明改色唔出..:45:
嘛~大公司嘅套路,信3成聽3成已經夠
想問個盒大唔大過真三一個盒?同綠色版係唔係真係無咁容易爛!本身想訂,驚比左幾千轉頭爛左
老實人 發表於 16-3-2020 10:29 PM
想問個盒大唔大過真三一個盒?同綠色版係唔係真係無咁容易爛!本身想訂,驚比左幾千轉頭爛左 ...

個人小買過幾隻千記機械人嘅經驗啦,其實唔駛急,除咗上一隻超獸話有限量之外,千記嘢好少冇現貨,就算拍賣網,初出都唔會炒得幾多,之所以咁講,係因爲千記嘅設計或QC有時都唔係太穩定,第一版超獸因爲關節設計嘅失誤所以出現好多爆裂嘅事件你應該都聽過嫁啦,第二版有叫做稍稍改良下,至於今隻,千記聲稱會有d位改用金屬件,但暫時官方釋出嘅圖片,見到都仲係貌似膠關節,到底會改良幾多同改良邊度都仲係未知之數,我自己會等現貨出咗之後睇下報告先再決定買唔買喇
我個人是訂了,
其實同樣轉色的玩具我買的很謹慎,也很少
但這次還是訂了~
1:
主要改動點是基本上大量換上透明零件了,
這點我覺得差滿多的,整體配色立體很多

2:再來就是這次配色(黑灰)我很喜歡

3:有附上ova那隻飛翼..這我也等好久

至於肩部關節我還好..我看內容~
他肩部關節應該只有換一部分,
那一部分他模是重新調整,所以是重開,
然後材質變金屬這樣,
所以也不是全部換金屬,也不是全部重開.
這邊對肩很在意的玩家,
我看還是等玩評再說,
我是買到現在都沒事情..
就沒有列入考慮內了
我反而想觀望一下笨大超合金魂隻黑鷹實際如何比較下先...
已有初版,真正只玩過一次,唔敢再變形。

已經出到第三隻,我都信佢應該改善到肩關節,我應該會收。....我對黑鷹冇乜堅持,不過隻色真心靚~~
Athrun12345 發表於 16-3-2020 10:57 AM
而家呢個世界,你有錢要去抄....
買一隻返黎拆開做3D scan 再開模又得
買通內部偷設計圖又得

我都好懷疑

有冇人弄究過今次隻OVA翼同老翻果款OVA翼有冇分別?

老翻果款係翻以前隻手辦。
照理,千記唔會同佢一樣。

百龍天舞 發表於 17-3-2020 07:59 AM
我都好懷疑

有冇人弄究過今次隻OVA翼同老翻果款OVA翼有冇分別?

bandai食玩放大??
笨大出完黑鷹比較都未遲
反正千值爛就算呢水保持觀望都好

即使miss咗
再販率都高呀

認同~  發表於 19-3-2020 12:05 AM
真係越睇越吸引
邊度訂最好? 兆萬訂係唔係好D呢??