Toysdaily 玩具日報

查看: 168039|回復: 359

[新品消息] 千値練 METAMOR-FORCE 超獸機神 Final Dancouga 終極斷空我(20年版)

重大更新? 超獸機神 FINAL 斷空我

由《千值練》悉心打造的「斷空我」加「黑翼」套裝商品,它的名字是「終極斷空我」!!
■ 塗裝全面變更,主色改成華麗的光澤黑和金屬銀
■ 各獸戰機的機艙和新規追加的斷空光牙劍將採用透明部件,高級感洋溢
■ 另附屬由大張老師為本作特別重新設計的非變形頭部和在OVA中大活躍的強化背翼
■ 肩關節亦再度調整,部分改成合金零件

METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超獣機神ダンクーガ ファイナルダンクーガ
售價:45,000円(税別)
發售日:2020年7月
高度:約220mm
付属品:

ダンクーガ:ダンクーガ用交換用頭部×2種(非変形)、イーグルファイター(ヒューマロイドモード)、ランドライガー(ヒューマロイドモード)、ランドクーガー(ヒューマロイドモード)、ビッグモス(ヒューマロイドモード)、飛行ブースター、ダイガン(合体前)、断空剣、断空剣(クリア)、強化ウイング
ブラックウイング:本体、拳(左右)、握り手(左右)、開き手(左右)、台座補助パーツ、専用台座セット

產品名稱:METAMOR-FORCE "BARI"ATION 超獸機神斷空我 終極斷空我
材料:ABS, PVC, PA, PP, PC, POM, 合金
尺寸:頭頂高約220mm
官方定價:約HK$3,400

舊版恐荒性拋售:69:

有舊版既我只可以講 ... 情何以堪 呢 .... :70:
話時話 ... 唔知佢係倉到會唔會自爆 shoulder 呢 ... :42:
Vince 發表於 13-3-2020 07:00 PM
有舊版既我只可以講 ... 情何以堪 呢 ....
話時話 ... 唔知佢係倉到會唔會自爆 shoulder 呢 ... :42 ...

分分鐘就係因為改金屬膊頭再出
transformers 發表於 13-3-2020 07:01 PM
分分鐘就係因為改金屬膊頭再出

之前隻 Real color version 限定 已經改左,我念唔會咁好死用 金屬 再整多次。

ps 我冇買 Real color version,係之前網友講 ... ref: http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=1
睇圖係黑魂合体全餐:47:
transformers 發表於 13-3-2020 07:34 PM
睇圖係黑魂合体全餐

不如都出彩色版跟改良了的膊頭啦。
如果是改成金屬關節,和修正之前的sholder缺點,再加黑魂全套,再改配色的話,可能會考慮吧!{:1_203:}
以千值作風有9成都係用返限量嗰隻套關節,雖然係咁我個人都係覺得值得買返嘅,除非個定價太瘋狂......................

wwwkcc 發表於 14-3-2020 08:47 AM
以千值作風有9成都係用返限量嗰隻套關節,雖然係咁我個人都係覺得值得買返嘅,除非個定價太瘋狂............. ...

:50:唔洗咁重口味喎......
?背付跟鷹號同梱?

千记出左咁多代D关節依然鑊镬甘。。。
因為有老翻⋯⋯瘦黃⋯⋯所以要重出
重出已經遲啦係唔係獸王價先

好現實
睇千值爛今次可改動多少啦⋯⋯
如果超越唔到KO
我相信玩家選擇係雪亮的

假履帶
鷹戰機人型出成咁....
真係無興趣

依家可能睇慣咗覺得合金魂靚仔過老千, 老千已經好耐冇攞出黎玩膊頭粉碎咗未都唔知, 第一次見老翻仲覺得好醜怪但原來炒到咁足!:47:
keroro-1972 發表於 14-3-2020 07:54 PM
依家可能睇慣咗覺得合金魂靚仔過老千, 老千已經好耐冇攞出黎玩膊頭粉碎咗未都唔知, 第一次見老翻仲覺得好醜 ...

根本就係被人偷咗個模, 唔止呢隻, 千記隻龍王丸一樣有老翻...