Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千値練 METAMOR-FORCE 超獸機神 Final Dancouga 終極斷空我(20年版)

wwwkcc 發表於 20-10-2020 05:02 PM
但我唔知係我中sad定隻隻都係咁又係好似馬仔咁自己挫挫佢

呢個情形喺唔喺隻隻咁?唔知,我仲未收貨!

緊實問題都唔少
睇來本次Final都唔可以安心玩了

多謝分享&告之
今日終於係千值殿拎左返黎,夜晚玩左一陣,發覺今次隻野都係有啲qc問題,漆面小花就算,上隻炎皇合神都有,但隻獅戰機拳頭個球形關節勁鬆,好易輕輕一推就甩岀黎,仲有最大問題係隻豹戰機,後面枝砲個洞太淺,枝柱插得唔夠深,成枝砲甩左岀黎,想用模型手鑽,鑽深佢,但個手鑽又唔夠細,唉,雖然有保養,但又唔想行多轉
tsoi3523 發表於 22-10-2020 03:58 AM
今日終於係千值殿拎左返黎,夜晚玩左一陣,發覺今次隻野都係有啲qc問題,漆面小花就算,上隻炎皇合神都有, ...

點都要佢攪啦。問問淨係攞獅戰機同豹戰機上去得唔得。不過記得打去customer service先,我記得千值殿唔處理defects
ToyKnife 發表於 22-10-2020 11:01 AM
點都要佢攪啦。問問淨係攞獅戰機同豹戰機上去得唔得。不過記得打去customer service先,我記得千值殿唔處 ...

有冇正確電話?

張單印到睇死人:help:

You can try to PM them by Facebook  發表於 5-11-2020 02:39 PM
採用一樣用料.....結果.......還是一樣  沒意外!!  

千值練對自己的產品太過自信,這整塊不用合金件,結果害有購買的人可能還是不太敢放心玩。:o
FAZZZZ 發表於 3-12-2020 11:44 AM
採用一樣用料.....結果.......還是一樣  沒意外!!

I:Q你好似扭出到崩咗一邊喎⋯⋯
:o:o:o

我就試過玩變形合體咋仲未玩耍動作
就甩過手腕同金色胸翼出來
好在可以裝番入去

唔明隻嘢唔係平
但就裝嵌設計咁hea....
根本對唔住定價呢

仲要係成3K-20蚊入既官方定價:42:
唉,今我諗起英文一句彥語,fool me once shame on you fool me twice shame on me.
FAZZZZ 發表於 3-12-2020 11:44 AM

用金屬關節耐左會鬆。
都第三3版啦,就係唔重新設計個關節。
transformers 發表於 5-11-2020 12:23 PM
有冇正確電話?

張單印到睇死人

send email, u can  find on  FB and website. They need to see the defect, the receipt and the official HK sticker. After confirmation and approval, u will be invited to go for exchange or send back via mail for exchange
bunnyyau 發表於 4-12-2020 10:04 AM
用金屬關節耐左會鬆。
都第三3版啦,就係唔重新設計個關節。

千值爛斷手我並唔係浪得虛名...

係弱智先會用磨姑關節,想修理都無法,HG模型都好過佢...

原來呢d叫磨菇關節
我諗方便工人組裝
對千值爛來講是慳成本!

我諗起TAKARA TOMY出既老變

都係用磨菇關節裝嵌
但都唔會成3K定價

對比説明就知千值爛超獸機神用呢類關節.....令產品感覺廉價!
eddiem249 發表於 4-12-2020 10:09 AM
千值爛斷手我並唔係浪得虛名...

係弱智先會用磨姑關節,想修理都無法,HG模型都好過佢...

呢d關節最常用響d cheap cheap 玩具中,例子如action toys machine robot 系列,

估唔到貴價千值會想到用呢種關節,高手始終係高手.............

呢類cheap cheap關節都有可玩性既

就係可以實現被砍斷手斷腳情景啦

唔錯唔錯:he:

如果有乜斷爛
攞去千值爛維修
只需爛菇關節出/入
方便工人替換關節:53:

換着我切螺絲頭+打磨其厚薄可能?
植入去了!:67:

千值爛真的爛...,越做越爛!EX合金後塵不遠了!!