Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

CPY_2001 發表於 20-2-2019 07:05 PM
你覺得1千先係合理價冇所謂,只係既然你咁諗就唔好用咩支持,貼地價呢啲字眼,所謂支持係即使你明知貴咗, ...

Exactly!!!!!!!

我一直只想講只係呢兩點!感動中!

每人的負擔能不同好正常,這完全沒有問題亦沒誰對誰錯。成年人量力而為,超過自己能力就skip。玩具的確是越賣越貴,但玩具和衣食住行不同,不是必需品,得不到不用死去活來,生活也不會受影響。若有玩具廠定錯價的話,銷量結果自然會作審判。

最忍唔到只係什麼支持的假口號,和粉飾一個要配合到自己能力的離地價錢為貼地價⋯⋯
YHW 發表於 20-2-2019 10:21 PM
天威設計好正,睇灰模已經決定買,期待,我要儲定子彈了。

回覆錯了{:1_237:}抱歉⋯⋯:64:
GRAW 發表於 20-2-2019 10:24 PM
有冇師兄知阿龍大約幾高?

找到一幅上次pose+在香港展會時的舊照片,見到畫上機械人的形象咭片上寫著CM,分別銀河烈風26cm,戰國魔神26cm,天威勇士30cm,但在場展示的銀河烈風比沒有背包武器時的戰國魔神(灰模)高一點點,所以只能作為大約參考
leawong 發表於 19-2-2019 12:09 PM
算吧啦,你同玩具師奶講,佢永遠都係岩果個,正所謂公佢羸,字你輸.
永遠要將所有POST變成價格討論.
又要諗人 ...

不能認同更多!x2
【C3AFA會場接受預訂 】POSE+ Metal 系列
第二彈 《銀河烈風 BAXINGAR》
車輪收納結構 公開

同場展示 《銀河旋風BRAIGER》開發CG

COSMO RANGER —
Hide Wheel Mechanism Design Reveal @ C3AFA HK 2019

#poseplus #合金 #C3AFA #A3展位 #可動 #變形

Dick.Po 發表於 22-2-2019 01:48 PM
車輪收納結構 公開

厲害!諗到將轆做合體關節,順便收納埋車轆,解決完全變形問題!
睇pose+專訪,天威合體後仍可轉腰彎腰,我真係想知合體後仲可以做到咩高難度pose?例如爆地唔知做唔做到呢?
mj23 發表於 17-2-2019 08:02 PM
3廠有licesne既咩?  人地正式科水買license, 唔好撈埋黎講啦

如果無攞licesne都可以公開發售,就真係本地裝作精神!{:1_203:}
Mcfarlane 發表於 23-2-2019 12:55 PM
如果無攞licesne都可以公開發售,就真係本地裝作精神!

師兄, 你講說話可唔可以唔好咁偏頗? 無攞licesne公開發售唔係香港獨有
細個曾經擁有過依隻。到今日見到依隻個可動真心感動。
Dick.Po 發表於 22-2-2019 01:48 PM
車輪收納結構 公開

見到呢幅圖,我都要改口,pose+賣到同笨大超合金魂差唔多價錢係值嘅

如果之後隻天威真係正過超魂好多,我應該會放咗當年隻超魂天威入pose+呢隻
k_dash 發表於 23-2-2019 01:02 PM
師兄, 你講說話可唔可以唔好咁偏頗? 無攞licesne公開發售唔係香港獨有

但大多數三廠都係本地公司⋯⋯:38:
k_dash 發表於 23-2-2019 01:02 PM

以我所知,真係有一間, 名就唔開啦 {:1_374:}
laiken 發表於 23-2-2019 04:15 PM
見到呢幅圖,我都要改口,pose+賣到同笨大超合金魂差唔多價錢係值嘅

如果之後隻天威真係正過超魂好多, ...

Lu兄的風格係會用盡可用的收納空間去做變形, 又由於佢個做法係放棄原設定, 所以可能性會高啲, 笨大唔係未做過呢類風格, 只係一次失敗咗就無再冒險 (大武士當年就係因為變形唔跟原設就被唾棄, 今日變神物係後話), ES隻天威都係出自佢手, 又係第一隻做到可動+合體都一樣掂的產品 (到今日都未有人超越佢), 依家佢再挑戰正常比例版我都對佢好有信心, 期待最終版實物出爐
Mcfarlane 發表於 23-2-2019 04:28 PM
但大多數三廠都係本地公司⋯⋯

咁你似乎當啲大陸盜版產品無到架wo, 唔好以單一玩具品牌 (我估你係講緊transformers) 就打晒全世界