Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

mj23 發表於 23-2-2019 04:29 PM
以我所知,真係有一間, 名就唔開啦

呢個我唔覺得奇怪, 香港對知識產權保護從來都係落後
請問邊間訂銀河烈風最平呢?
全世界任何國家也有盗版货,不要盲目針对盲反自己的國家。

東南亞國家同樣有大量翻版貨,点解唔去点名講呢?
RX78GP03 發表於 23-2-2019 05:34 PM

應該間間有開訂的公司都一樣訂價, 價錢跟官方唔係自由定價
k_dash 發表於 23-2-2019 04:32 PM
Lu兄的風格係會用盡可用的收納空間去做變形, 又由於佢個做法係放棄原設定, 所以可能性會高啲, 笨大唔係未 ...

如果只係小小唔同都仲可以接受,大武士我唔係咁熟,但近期出嗰d變形金剛電影,尤其隻文哥,個變形完全唔同,仲要人形胸口對擋風玻璃根本就唔係貨車嘅擋風玻璃,呢點令我完全放棄入手(我本身係有儲開每一套嘅文哥嘅)
隻天威就冇"變形"呢個問題,所以個焦點真係喺可動性上
52846934_536977720121882_4566178134096871424_n.jpg 51735355_536980420121612_6737341113620758528_n.jpg
RX78GP03 發表於 23-2-2019 05:34 PM

X趣玩具連鎖店,現在订货有9折,不用按金,只留電話,快去~go go go!!!
今日去X趣無晒9折喇咁,慢左喇,飲恨{:1_198:}
摛日都仲有架?
https://www.youtube.com/watch?v=mM71kWGkJSQ&t=773s

"Toysdaily親自試變黃金俠回打火機, 請留意12分30秒 - 12分45秒, 就算是其Designer自己玩,變型成為打火機後身蓋和腳的位置都不能緊緊地合上去, 在13分05秒更明確地顯示出其中的問題。"  - AndyK-TV Channel

"變形方式 怪怪的 跟原著不符" -  尤聰敏

"我都冇睇說明書,都自己發現雙臂要向下拉先合得上蓋" -LTL Chan

明顯這牌子的產品大有問題。:78:
Mcfarlane 發表於 24-2-2019 03:41 PM
https://www.youtube.com/watch?v=mM71kWGkJSQ&t=773s

"Toysdaily親自試變黃金俠回打火機, 請留意12分30秒 ...

有問題? bandai大武士都係冇跟原著咁係唔係問題? 有人踩大武士但我覺好正.

"我都冇睇說明書,都自己發現雙臂要向下拉先合得上蓋" -LTL Chan

自己冇睇說明書係邊個既問題?

合金魂都一樣有中sad,但我唔會咁就抹煞bandai 既優點
k_dash 發表於 23-2-2019 04:47 PM
呢個我唔覺得奇怪, 香港對知識產權保護從來都係落後

最奇係呢間印埋licensor 既公司同logo, 非一般3廠咩.
Mcfarlane 發表於 24-2-2019 03:41 PM

"Toysdaily親自試變黃金俠回打火機, 請留意12分30秒 ...

講真我之前冇睇過尼條片,但係依家睇完後,想問問

依家邊到重有得買黃金俠?{:1_197:}
mj23 發表於 24-2-2019 05:21 PM

果條友, 同果一個自稱識笨大膠層, 一講星矢, rider就會出下嚟果個"名人"一樣, 啲pt完全唔合理又要衝出嚟seven, 人哋講咩佢都聽唔入耳, 我已經當咗佢透明....
k_dash 發表於 24-2-2019 05:36 PM
果條友, 同果一個自稱識笨大膠層, 一講星矢, rider就會出下嚟果個"名人"一樣, 啲pt完全唔合理又要衝出嚟s ...

真係好多唔講邏輯既玩具負皮王, 尤其玩具界