Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

香港亞洲電視播放係1982-83年
「戰國魔神」香港亞洲電視播放係1982-83年

謝謝,戰國魔神我也會有睇過呢,謝謝資訊  發表於 19-7-2023 09:15 PM
原來都有師兄們訂了宇宙戰士,我當年細路無睇,無訂到。但睇落 Pose + 又好似出得唔錯,等出現貨先再算
宇宙戰士,另一個吸引我的賣點,便是宇宙戰士的左右腳變形結構,不像傳統的合體機械人是完全一樣的
POSE+ 會出 機甲創世記 Mospeada 戰機

有無師兄記得機械人係咪咁開倉進出? 我無印象
hong1971 發表於 21-7-2023 03:04 PM
有無師兄記得機械人係咪咁開倉進出? 我無印象

好似近頭陪位置可以打開進出, 唔知有無記錯。
好彩無買千值個隻.........

P+出力奇奧斯係好事同其他廠共通點有點解由藍機首推出?

另外睇灰模展示呢隻都唔係跟足TV造型

多少有啲失望.....特別係大脾(曲面)膝蓋都有好唔同
裝甲兵喺咪咁樣進入....無印象。

我更期待可以有廠商出忠於TV設定既莫斯比達同敵方魔種
進化到人型既高皆兵男女點樣可以坐入人型裝備先喺把玩點。
如果連電單車都可以變形就正
POSE+同CCSTOYS只要拉臣拿得早過千值, 一定可以把千值呢間濕鳩廠掃低,

都幾興奮, 千值版飛機唔係唔想買, 但千八蚊咁Q細真係過唔到自己果關

依家好喇, 終於有下家, 我當佢都賣千八, 都肯定大千值版一個碼

駕駛倉咁樣開實在驚為天人, 千值版個機頭屈到向上開都已經好勁, 今次仲升華一級, 香港人真係好勁呀
pose+團隊嘅設計,從未令香港玩家失望

千值版架飛機我最初冇留意咁細隻就訂咗,之後都後悔,同埋佢變形都唔係咁實正,特別個膊頭既變法好易斷咁……

至於pose+我都係比較想佢出番啲大形合体機械人多啲,不過以佢既龜速出貨法,由公佈到出貨我諗都要3~4年……

純白騎士姬Saber 發表於 21-7-2023 03:51 PM
P+出力奇奧斯係好事同其他廠共通點有點解由藍機首推出?

另外睇灰模展示呢隻都唔係跟足TV造型

藍機係主角機,首出都正常。
Pose + 都似以原版TV造型,些少適度修改我接受
Hawk 發表於 21-7-2023 06:37 PM
千值版架飛機我最初冇留意咁細隻就訂咗,之後都後悔,同埋佢變形都唔係咁實正,特別個膊頭既變法好易斷咁… ...

千值果隻外型都靚的,我都覺細隻 ,相信 pose + 應該會大隻d