Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

機甲創世記 updated

hong1971 發表於 22-7-2023 08:55 PM
師兄依家唔使模具流出 都做到老番啦喎

用模應該係最快,最準,最靚能大量生產方法。

請問其他有咩方法可取代達至大量生產?
Vince 發表於 30-5-2023 03:07 PM
POSE+ Metal系列 勇者王 GAOGAIGAR GOLDYMARG 及 SGGG 配件 套裝 boxart 發布 & 發售日更新

仲未有消息,八月都黎緊
馬仔 發表於 23-7-2023 01:00 PM

請問其他有咩方法可取代達至大量生產? ...

其实最贵是版权和设计,生产成本反而是最低
Asukakeki 發表於 22-7-2023 08:48 AM
我都想趁今次入手,以前冇買,之後又唔想食炒。

要買,大大隻,高可動
馬仔 發表於 23-7-2023 01:00 PM

請問其他有咩方法可取代達至大量生產? ...

最近兩日開始看見到有人提到隻山寨勇者王有幾個地方同正版唔同,例如合體後頭盔前後兩件零件貼合唔到,火車嘅裝甲同車頂嗰塊唔係平行
咁嘅話,會唔會隻山寨嘢其實都唔係偷用個原模整出嚟嫁呢?
hinaoi 發表於 24-7-2023 01:29 PM
最近兩日開始看見到有人提到隻山寨勇者王有幾個地方同正版唔同,例如合體後頭盔前後兩件零件貼合唔到,火 ...

其實點會相信係偷原模去生產,依家做模技術咁方便,攞隻原裝打散零件再素圖就可以自己開模。
bigbigfriend 發表於 24-7-2023 01:45 PM
其實點會相信係偷原模去生產,依家做模技術咁方便,攞隻原裝打散零件再素圖就可以自己開模。 ...

我都覺得係咁,不過到今日都仲見到網上有d人實牙實齒話係P+自己ko自己,亦有一d吹ko同正版係一模一樣
自己開模要回本,要肯定好多人要, 如果唔偽未必COVER到成本,  我會覺得比人偷左個原模比較合埋.  有公差,可能係生產問題
POSE+ 勇者王FINAL 複製體GAIGAR及小護 & 戰國魔神豪將軍 42周年記念版 updated

「我沒有錯...!錯的是你!凱哥哥!!」
《勇者王FINAL》京都大決戰中登場,並被「真正的勇者」擊敗的複製體GAIGAR及小護,於METAL系列繼續以獨有造形呈現!
poseplus.net及ACG會場限量預訂,即將解禁「承認」!

以高亮噴漆效果全新營造昭和系動畫玩具鮮艷配色、各處追加電鍍部位與珍藏級包裝,【METAL系列 戰國魔神豪將軍 42周年記念版】將於香港動漫電玩節2023 POSE+展位 E24, E27, E28 先行發售!更多詳情即將公開!
POSE+ ACGHK 2023 超級機械人精品 發布

【POSE+PREMIUM生活品系列,動漫節全面進場!!】

將「熱血」、「努力」和「幸運」,全力注滿刻板日常!
P+PREMIUM 將各機械人動畫經典場面(及開發團隊的私心)融入生活品設計,呈獻給每位「不屈」於忙碌日程的玩具魂!
請務必親臨POSE+展位E27,發掘更多驚喜!

【METAL系列 戰國魔神豪將軍 42周年記念版】售價多少???
POSE+ 新系列? 預告 ~ Metal Heat Series 真三一萬能俠

呢d週邊產品對我嚟講真係無乜吸引力
如果睇佢手枕,佢應該會出可換戰損甲既三一