Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

老翻pose+既玩具?試問要投入幾多成本先做到相近既產品?而出來既產品又是否合乎玩家既要求?相信大家心中有數。
G-man 發表於 8-7-2023 09:25 AM
我反而覺得你喺到作故仔煽動他人仇中目的多D,
你話聽講?聽邊個講?你聽到D料究竟來自邊度㗎?有冇網址提 ...

嘩, 講吓間玩具公司未必告得入都國安法? 我覺得你似煽動多啲WOR
mpp025 發表於 8-7-2023 12:08 PM
其實有老翻又有什麼問題,尊重知識版權,支持原創的,便會去買正版,以往翻版更嚴重的CD、DVD及遊戲的時代 ...

出老翻既公司一定係有問題啦, 又無比版權錢, 又唔駛設計. 但係因為有人買所以先會生存到. 所以買同賣都有責任

我絕對認同,買賣雙方也有責任  發表於 9-7-2023 09:45 PM
mpp025 發表於 8-7-2023 12:08 PM
其實有老翻又有什麼問題,尊重知識版權,支持原創的,便會去買正版,以往翻版更嚴重的CD、DVD及遊戲的時代 ...

師兄講既係事實 在消費者角度有錢玩原版 無錢玩翻版 (我表明我都有買過老翻) 但不是簡單的消費能力和玩家的道德問題咁單方面睇

我明白還有其他考慮的情況的  發表於 10-7-2023 03:06 AM
玩具Joe 發表於 8-7-2023 05:20 PM
老翻pose+既玩具?試問要投入幾多成本先做到相近既產品?而出來既產品又是否合乎玩家既要求?相信大家心中 ...

你去睇吓老翻已開訂, 睇落無咩分別, 重話會改良..幾百蚊人仔......點會無人買~ 如果無法律保障影響都幾大
ACGHK 2023 updated
POSE+ SENGOKU MAJIN 戰國魔神 GOSHOGUN 42th ANNIVERSARY ver.

終於等到改色再版
戰國番出,簡直係未入手師兄嘅喜訊,網上炒價即時下調,本人之前已入手初版,希望黃金俠都可以以XX週年番出
Vince 發表於 11-7-2023 10:26 AM
ACGHK 2023 updated
POSE+ SENGOKU MAJIN 戰國魔神 GOSHOGUN 42th ANNIVERSARY ver.

終於可以唔使食炒
唔知動漫節會唔會有宇宙戰士賣?
戰國我未買呀啱哂,但唔會要入場至買到架?
哦!係金属色呀!
覺得初版個隻色好似靚啲
無兩個的圖片,我比較唔到,其實pose+官方應該盡快以同一光源,新舊版放在一起,拍攝一輯比較相,給予買家自行判斷,不過舊版我已經有了, 我純粹好奇新舊版有什麼不同
mpp025 發表於 11-7-2023 04:37 PM
無兩個的圖片,我比較唔到,其實pose+官方應該盡快以同一光源,新舊版放在一起,拍攝一輯比較相,給予買家 ...

最大既分別係後面絕招 effect 用左 紅色 即係舊合金玩具配色

謝謝  發表於 12-7-2023 12:01 PM