Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

如果會出埋絕對無敵就好,三套只睇過絕對無敵
赤光彈响香港人氣唔大,唔記得香港有冇播過,點解唔未來警察?!
taifat 發表於 3-3-2023 02:11 PM
赤光彈响香港人氣唔大,唔記得香港有冇播過,點解唔未來警察?!

赤光彈佢係香港唔係人氣唔大,而係當時係晏晝cctvb閃電傳真機入面播。有可能師兄你當時/當年未放學所以冇睇過呀?
展示 updated

POSE+ METAL SERIES《 銀河疾風 GALACTIC WHIRLWIND SASURAIGER》 開始接受預訂 !!

■ 日本經典動畫J9系列,以POSE+合金成品規格迎來最終作—<銀河疾風流離我>!
■ 全高27CM,以現今造形美感重塑昭和機械人風格,兼具變形巧思及可動追求。
■ 重現載具「Flying Shotter」變形成為激光步鎗模式,可供<銀河疾風流離我>手持。
■ 與發售中<銀河烈風幕臣我>、<銀河旋風無賴我>手掌配件兼容,自由配搭J9系列各種武器!

■ 環遊銀河系的「J9-III號列車」全長達72CM!商品重磅附屬3卡客車!
■ 每卡客車分別可收納主載具變形步鎗「Flying Shotter」及其他小載具,格納倉門可自由開閉。
■ 附屬動畫內3台小載具之外,特別附送迷你版<銀河旋風無賴我>的航機及跑車模式!
■ 劇中主武器砲座,以忠實反映人車比例重現!大口徑主砲門開啟模式以換件呈現。

■ 隨商品特別附屬一套三款「旋·烈·疾」背景卡,一併展示 J9系列聯合攻擊畫面!

【商品内容】

銀河疾風流離我 本體、大口徑激光砲口零件、激光砲座零件、激光步鎗、9-11列車車頭造形零件
、客車1(激光步鎗收納用)、客車2(載具收納用)、客車3(載具收納用)、載具 ALMOND COPTER 及 旋轉效果零件、載具 SPILE GYRO、載具 LANDROABER TANK、載具 MINI BRI-STAR、載具 MINI BRI-THUNDER、J9 系列専用背景卡(共3片)、銀河疾風亞克力展示台座

官方 PV

https://youtu.be/9ugIOYigCSY
睇片後,銀河疾風變形時要拆手,有沒有師兄知道原著係咪都一樣拆手變形的?謝謝!
原著唔使拆手

唔該晒師兄!
咁即係POSE+ 呢次都做唔到完全變形....可惜....
...haha19880311 發表於 3-3-2023 10:16 PM
睇片後,銀河疾風變形時要拆手,有沒有師兄知道原著係咪都一樣拆手變形的?謝謝! ...

火車頭的紅色防撞件就是手囉, 你不選造形重視件, 就是完全變形, 畫得好清楚......不是手變形, 是可以換手拿其他J9武器
haha19880311 發表於 3-3-2023 10:16 PM
睇片後,銀河疾風變形時要拆手,有沒有師兄知道原著係咪都一樣拆手變形的?謝謝! ...

看清楚,原本的手不用拆直接用就行,但他有另外給你美觀造型零件可以替換用.後面那個換手是因為有人提了希望後面的也能裝烈風的手型,所以之後兩隻就搞了這個插拔替換模型,可以把手型互通.
waiwaiwai326 發表於 5-3-2023 12:49 AM
火車頭的紅色防撞件就是手囉, 你不選造形重視件, 就是完全變形, 畫得好清楚......不是拆手變形, 是可以換 ...

唔係手掌,係指手臂,原作變形時手臂係唔會完全分離,現在變左好似舊合金咁拔插
redfish 發表於 5-3-2023 09:41 AM
唔係手掌,係指手臂,原作變形時手臂係唔會完全分離,現在變左好似舊合金咁拔插 ...

查返資料睇返個變形影片, 其實佢都係兩臂分開既
不過動畫入面有原力推動咁解啫...
redfish 發表於 5-3-2023 09:41 AM
唔係手掌,係指手臂,原作變形時手臂係唔會完全分離,現在變左好似舊合金咁拔插 ...

原來是說手臂,那誤會了,但看過原作變形後,其實POSE+這隻改挺大的,應該是為了可動考量吧?
雙手改成插拔式應該是相對穩定+那部分身體是滑動構造,沒地方能塞拉伸摺疊關節了,不過PV可能不好看清,等他之後試作出來演示過程吧?

POSE+ METAL系列《赤光彈ZILLION》Tri-Charger & JJ 展示 updated

POSE+ METAL系列《勇者王 GAOGAIGAR》展示 updated

nok031059 發表於 5-3-2023 10:14 AM
查返資料睇返個變形影片, 其實佢都係兩臂分開既
不過動畫入面有原力推動咁解啫... ...

動畫前期集數變形無咁清楚,後期集數變形好清楚手部冇分開。