Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

pastng 發表於 19-1-2023 10:40 AM
我隻無嘅? 返去睇真啲先!!!!

腳踭銀色防撞欄翻開就見到
變飛機時,大腿屈上去個機関位好實,屈唔到上去,師兄們有乜方法?驚太大力屈斷膝頭關節
taifat 發表於 19-1-2023 12:37 PM
變飛機時,大腿屈上去個機関位好實,屈唔到上去,師兄們有乜方法?驚太大力屈斷膝頭關節 ...

我未試變形。
睇返官方變形教學

應該係連埋大髀一齊屈,之後再宿上去。
睇落唔覺有特別機關,應該就係「大力出奇蹟」吧?!
先黎個「手機圖」unbox,今晚先拍片。

Pose+ 係設計 boxart 方便一向有心思,今次當然唔例外。

暫時係咁多因為 ….

買左個 “router” 都未有時間 set
千值隻邪虎要人上網下載說明書已經算衰,Pose+更上一層樓,拍片教變算數,整份圖文版說明書真係咁難,千值都叫可以下載印返出來,只得影片就印都無得印
樓上重點係ps5? 恭喜做機主,elden ring同對馬必玩!

正題,買唔到現貨旋風,要等下批了……
Hawk 發表於 19-1-2023 01:43 PM
樓上重點係ps5? 恭喜做機主,elden ring同對馬必玩!

正題,買唔到現貨旋風,要等下批了…… ...

唔係唔係,重點絕對係隻 銀河旋風。
對馬之前 ps4 已爆左。elden ring 我都應該會玩,不過等玩完隻 god of war 先。
Vince 發表於 19-1-2023 01:57 PM
唔係唔係,重點絕對係隻 銀河旋風。
對馬之前 ps4 已爆左。elden ring 我都應該會玩,不過等玩 ...

對馬ps5版好靚, 有冇玩埋dlc 先? elden ring ps5版反而普普,但好玩度完勝!

又番正題,剛剛上網買了旋風,今晚拎~
Hawk 發表於 19-1-2023 01:43 PM

正題,買唔到現貨旋風,要等下批了…… ...

既然無一早訂等現貨,幾大都睇多幾個評測先再決定入唔入手,我比較在意個變型系統得唔得....
Pose+d野未至於要食炒卦。
fallout8 發表於 19-1-2023 02:17 PM
既然無一早訂等現貨,幾大都睇多幾個評測先再決定入唔入手,我比較在意個變型系統得唔得....
Pose+d野未 ...

啱啱上網買咗,我又冇擔心過佢變形問題喎,千值反而會擔心…
taifat 發表於 19-1-2023 10:02 AM
說明書咁重要都無,失敗,玩機械人合金,說明書係其中一樣重要嘅部分

係入漏說明書定真係無跟說明書?
fallout8 發表於 19-1-2023 02:24 PM

有份無教點變的說明書,畀連結你上網睇變形教學影片,只能說Pose+有無咁懶,又唔係收得平,TakaraTomy和Bandai一定唔敢咁做
https://bbs.toysdaily.com/forum. ... =8188728&fromuid=66
Hawk 發表於 19-1-2023 02:14 PM
對馬ps5版好靚, 有冇玩埋dlc 先? elden ring ps5版反而普普,但好玩度完勝!

又番正題,剛剛上網買了旋 ...

對馬 我係 psn+ 到玩,所以冇玩 DLC。
買 ps5 最大原因係佢 loading 會快好多,因為我部 ps4 係最舊版,load game,轉場,有時真係 load 到我瞓著 ...

redfish 發表於 19-1-2023 02:38 PM
有份無教點變的說明書,畀連結你上網睇變形教學影片,只能說Pose+有無咁懶,又唔係收得平,TakaraTomy和Ba ...

吓,咁都得?真係無野講....
fallout8 發表於 19-1-2023 02:24 PM

d 份就係 說明書。

老實講,我自己唔太介意上網睇片學變形。之前玩 tf,由其係 MPG ... 果份說明書有 d 位真係睇唔明點屈,返而上網睇片清楚 d d。