Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

hong1971 發表於 7-3-2023 02:32 PM
未必係作畫失誤 當年既動畫 同機設無依家諗得咁理論 有時機械設定得變身前同變身後 動畫作畫時都無諗得咁仔 ...

同意, 我認為係當年本身已經係諗住拆件變形
個火車卡真係好膠下, 吾明d玻璃窗 重乜吾用透明件 , 需則半賣半送甘, 但真係好趕客, 尤其d色同用料, 逢推d舊角色就好膠
銀河疾風 展示 updated

hong1971 發表於 7-3-2023 06:34 PM
會唔會出哂四集既機械人呢?

出的話会出:银河中風法典格
J9系列創作人已經病逝、第四套作品「銀河神風」也胎死腹中了、主角機械人「金獅狼」只有手稿設定圖、並沒有最终動畫及玩具定稿、玩具迷也全都失望中了!
赤光彈 zillion 展示 updated

天威勇士 & 熱血最強 展示 updated

G-man 發表於 30-4-2023 06:38 PM
J9系列創作人已經病逝、第四套作品「銀河神風」也胎死腹中了、主角機械人「金獅狼」只有手稿設定圖、並沒有 ...

銀行神風個機設真係唔識欣賞。
TAA 發表於 2-5-2023 04:41 PM
銀行神風個機設真係唔識欣賞。

有d圖仲以為係“麥卡登”
更正:銀河神風主角機名字是「金獅虎」才對
G-man 發表於 30-4-2023 06:38 PM
J9系列創作人已經病逝、第四套作品「銀河神風」也胎死腹中了、主角機械人「金獅狼」只有手稿設定圖、並沒有 ...

不妨POST一下
神風机設唔掂
POSE+ Metal系列 勇者王 GAOGAIGAR GOLDYMARG 及 SGGG 配件 套裝 boxart 發布 & 發售日更新

DX套裝用啞黑襯底及燙金字樣加工,配以UV效果襯托出
「宇宙防衛組織GGG」的透亮標誌;
另由於彩盒尺寸 (52cm x 52cm) 將決定追加手抽規格。
由於物流供應及調動出現狀況,
《POSE+ Metal系列 勇者王GAOGAIGAR》3種商品將排程至7月正式派送;團隊謹此致歉,並再一次衷心感謝大家的熱烈支持!
■ GOLDYMARG 及 SGGG配件 套裝
■ 變成光吧!LED發光組件 及 專用工具 套裝
■ 最終決戰!SGGG DX 套裝
2023年5月 ⇒ 7月