Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

熱狗OO 發表於 21-7-2023 05:36 PM
POSE+同CCSTOYS只要拉臣拿得早過千值, 一定可以把千值呢間濕鳩廠掃低,

都幾興奮, 千值版飛機唔係唔想買,  ...

P+ 應該唔會千8咁平
DVD迷 發表於 21-7-2023 05:02 PM
如果連電單車都可以變形就正

人仔咁細隻如果p+能做到人機合一設計到變形裝着會係玩具界新的創舉
係真勁

.....我都希望能

moonkaru 發表於 21-7-2023 09:01 PM
藍機係主角機,首出都正常。
Pose + 都似以原版TV造型,些少適度修改我接受 ...

咁講都係但通常出第一款
都有要改善問題
例子有千值練....

至於造型適度修改
接受程度見人見智

你接受係好事
P+多謝你

Hawk 發表於 21-7-2023 06:37 PM
千值版架飛機我最初冇留意咁細隻就訂咗,之後都後悔,同埋佢變形都唔係咁實正,特別個膊頭既變法好易斷咁… ...

我都係最想佢出返隻合體加高可動嘅六神合體,大武士嗰類,不過機甲我都期待嘅
taifat 發表於 11-7-2023 10:38 AM
戰國番出,簡直係未入手師兄嘅喜訊,網上炒價即時下調,本人之前已入手初版,希望黃金俠都可以以XX週年番出 ...

我都想趁今次入手,以前冇買,之後又唔想食炒。
moonkaru 發表於 21-7-2023 05:03 AM
千值果隻外型都靚的,我都覺細隻 ,相信 pose + 應該會大隻d

POSE+隻Legioss成32cm高, 好大隻吓. 所以又有可動手, 人仔又detail.
DVD迷 發表於 21-7-2023 05:02 PM
如果連電單車都可以變形就正

啱啱對比過P+力奇奧斯嘅架駛員,同B2Five機甲創世記 Mospeada係同一隻
熱狗OO 發表於 21-7-2023 05:36 PM
POSE+同CCSTOYS只要拉臣拿得早過千值, 一定可以把千值呢間濕鳩廠掃低,

都幾興奮, 千值版飛機唔係唔想買,  ...

老千下下整靚個外表,內骨垃圾,學埋曬b記D野,不過起馬外表靚過B記,

而且個價下下2,3千,你俾咩料人地,學人收咁貴,

千記應該先俾人打瓜.........
千記啲嘢係貴,但佢啲產品望落去又真係設計得幾型,隻雙界帝王我最後都訂咗,當然佢要改善用料同關節問題,客人至會回復信心,我覺得多競爭者係玩家福音
mpchi 發表於 22-7-2023 09:18 AM
POSE+隻Legioss成32cm高, 好大隻吓. 所以又有可動手, 人仔又detail.

32 cm 都夠大了,比例 應該大約有幾多呢?
力奇奧c的人形的改動都算唔錯
至於部飛機就始終爭d, 加上我本身都唔喜歡個機形
我印象中,合金魂到而家都好似無老番,

係套模安全做得好,定人地都費事做老番,費事現貨平過老番正價?
馬仔 發表於 22-7-2023 07:13 PM

係套模安全做得好,定人地都費事做老番,費事現貨平過老番正價? ...

合金魂都有,我見到有兩隻已翻,但我不知老翻係模型 (膠) 定合金
馬仔 發表於 22-7-2023 07:13 PM

係套模安全做得好,定人地都費事做老番,費事現貨平過老番正價? ...

師兄依家唔使模具流出 都做到老番啦喎
呢個比例應該係1/24,但飛機形態好樣衰