Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2018年8月 超合金魂 GX-79 V型電磁俠 F.A. (官圖P6)

觀乎圖片,賣點就是美形丶可動高 ; 但細節位不夠,至少所有應該用透明件的地方都沒有了,觀感差很遠,難道又要若干年後出GX - 79V 才能補完?
脷伸: 合金丶透明件控~
:67:我仲1516紧。。。
lightyear2 發表於 24-3-2018 10:39 PM
觀乎圖片,賣點就是美形丶可動高 ; 但細節位不夠,至少所有應該用透明件的地方都沒有了,觀感差很遠,難道 ...

感覺似放大版山口式,合金魂幾時變成咁嘅水平?
wiswis 發表於 25-3-2018 03:43 PM
感覺似放大版山口式,合金魂幾時變成咁嘅水平?

山口式啲關節絕對唔係咁囉......

eddiem249 發表於 25-3-2018 04:19 PM
山口式啲關節絕對唔係咁囉......

當然唔係話呢款用上斜切轉輪啦,但合金魂重點係隱藏關節,就算係不能變形,都可以拉出D機關去將零件收納,同樣係V型,GX31右手可以將手槍收納在手臂內,FA睇圖只係拔插式,同山口又或者R魂做法幾乎一模一樣
咁既價特效件都無
山口式關節我覺得得好難玩得好所以有段時間山口玩具插水啲人話平買嚟囉關節改玩具我覺得好奇怪!{:1_206:}
比例很好, 又要破財了....
今年生日禮物首選但有沒有價錢預告?
icyhugs 發表於 26-3-2018 09:53 AM
今年生日禮物首選但有沒有價錢預告?

有呀 15120 yen 呀
詳情可以睇返 stone兄 在 #37 既日本雜誌圖http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=272500&pid=7856033&fromuid=5
Vince 發表於 26-3-2018 09:59 AM
有呀 15120 yen 呀
詳情可以睇返 stone兄 在 #37 既日本雜誌圖http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php ...

打退堂鼓了....萬5日元!!!!

冇得合體唔考慮
我都係鍾意合體變形。

有合體變形就算活動能力有限都好滿足。

呢條line話高可動同外形先行,做唔做到爆地pose先?

大家睇下B記關節設計是不能分開, 是不能拆出來.

千值既關節是拆得出, 仲要用波JOIN,  一隻2K玩具可以分得開關節, 呢D叫做咩設計, 垃圾!!

百龍天舞 發表於 26-3-2018 01:05 PM
我都係鍾意合體變形。

有合體變形就算活動能力有限都好滿足。

得你係唔係買先?