Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2018年8月 超合金魂 GX-79 V型電磁俠 F.A. (官圖P6)

追風 發表於 24-3-2018 01:29 AM
以前我愛玩合體,不過現在比較愛玩高可動了,覺得要收盒時候也比較方便。 ...

呢樣真.....如果拆盒擺POST 有幾多時會理佢呀...

反而我阿媽理佢仲多= =因為抹櫃
玩過GX31, 當合體有其過癮之處,不過對極有限的活動能力總有少少不滿,這次新版算彌補返,睇辦覺就得好過SR系列

唔知有無翻譯錯,見到內文堅提到:
1) 第一句中間提到"合体.変形... ..." 係可以換件合體喎- 更換body身體各部分以合体.変形,配以全新的可動結構.

2) 而且又提到 有兩種必殺武器 :天空劍及超電磁陀螺 之內藏(收納)結構可以重現.

3) 加上Bandai 定此系列為"FULL ACTION" 系列,現在仍開發中的還有:
超電磁ロボ コン・バトラーV(即COM-BATTLER-V 超力電磁俠)
-鬥將大武士
-無敵超人珍寶3
-無敵綱人泰旦3
全部定為18cm 高。

要翻譯麻煩睇清楚全句啦...  發表於 25-3-2018 07:44 PM

冇合體變形,冇合體變形,冇合體變形!

重要的事情說三遍。
換件合體變形都一定冇!!!
LTC 發表於 24-3-2018 01:19 PM
1) 第一句中間提到"合体.変形... ..." 係可以換件合體喎- 更換body身體 ...

咁唔怪得咁貴喇......

咁SR合金就真係消失得無影......

咁點解唔出模型版

-超電磁ロボ コン・バトラーV(即COM-BATTLER-V 超力電磁俠)
-鬥將大武士
-無敵超人珍寶3
-無敵綱人泰旦3
yoffy0112 發表於 24-3-2018 02:11 PM
咁唔怪得咁貴喇......

咁SR合金就真係消失得無影......

不過又咁諗 如果可以做到分離合體再加高可動既話bandai仲唔第一時間係官圖到show off?
而且只顧可動既sr合金都賣緊過萬yen既時代bandai真係咁順灘開萬幾yen賣隻又可變形合體高可動又大隻又有合金既玩具?
可能性真係唔太大...
利申唔識日文
上面ching翻譯錯了,那句意思是:取代變形合體,body各部位搭載了全新的可動機構。
LTC 發表於 24-3-2018 01:19 PM
1) 第一句中間提到"合体.変形... ..." 係可以換件合體喎- 更換body身體 ...

你講呢個內文响FB gp有人討論過, 佢哋都話肯定係無變形合體....

真係得啖笑...  發表於 25-3-2018 07:45 PM

其實外型優先無問題,問題係放係"超合金魂"個牌頭度。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
garykuga 發表於 23-3-2018 09:34 PM
其實合體功能對我真係喎係咁重要,合體咪得嗰一次半次,反而高可動性先係我杯茶。基本上都比硬錢,當然可以 ...

我都係合体一次半次居多, 更嚴重係我之後將佢站屍比玩可動更多... {:1_201:}
其實擺櫃係站屍先可以放得多啲同齊整啲, 就算有位置多咪來來去去嗰幾個懶型 POST 睇多兩眼又開始覺得悶, 最後結果可能都係站屍算!
講真,有幾多個買咗返嚟會成日玩變形合體?我買咗都係將佢合體後咁多年都係櫃度屍站,根本連玩都未玩過!買返嚟只係童年情意結,合體個盒又大又阻地方(因有合金成份,掉又唔係,唔掉又唔係)。出FA版相信個盒會細一半有多(希望)!
k_dash 發表於 24-3-2018 05:51 PM
你講呢個內文响FB gp有人討論過, 佢哋都話肯定係無變形合體....

謝謝k_dash Ching 告知:(
Oh, 無合體, 唔考慮lu.
猛好打 發表於 24-3-2018 02:28 PM
上面ching翻譯錯了,那句意思是:取代變形合體,body各部位搭載了全新的可動機構。 ...

謝謝Ching 告知:(
shiufon 發表於 24-3-2018 01:53 PM
冇合體變形,冇合體變形,冇合體變形!

重要的事情說三遍。

謝謝shiufon Ching 更正.:(