Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 分享所有聖衣神話 (p.10 加入 ex獅子座)

支持支持@!冰河幾cool下
青銅聖鬥士 天龍座 紫龍 part 3 - TV版之最初青銅聖衣
聖鬥士聖衣神話
天龍座紫龍 最初青銅聖衣

先看星座型態
星座型態幾靚,又係實實淨淨,唔難砌,只是裙甲要拆開晒來裝有點煩

聖衣上身,好睇,好靚,舊青銅4子中,呢隻真係最靚
同以往一樣,有閉目面相可換
也同舊青同已出的3子一樣,都係帶o左頭盔靚好多

廬山龍飛翔!

打十二宮時代的紫龍未學會聖劍及廬山百龍霸,以下的掌勢…用來…擺乜動作自已幻想一下

Rozan Sho Ryu Ha !!!

不過帶上頭盔後,手就不能舉得太高,因為肩甲頂住面罩...

廬山昇龍霸!!!
又唔一定係只用拳出的,紫龍初次成功使出昇龍霸的力量另瀑布逆流而上時,係用腳的

廬山亢龍霸! 電視版好似只出過1次

除了天龍座及天秤座聖衣,紫龍都穿過山羊座黃金聖衣的^^

聖衣神話,沒什麼特別好講,那最後就講下QC
今次的qc,是ok的
另外,已知道會推出暗黑鳳凰座,反而鳳凰座一輝還未有消息,但相信都係2011年內會出
講完 ^^
青銅聖鬥士 天馬座 星矢 Part.6 小宇宙4合1型態
於死亡皇后島決戰一輝時,星矢,紫龍,冰河,瞬,4位的小宇宙合一,而暈到了的紫龍及瞬,部份聖衣飛到星矢身上,就是以下這個型態

當日拍攝最初青銅冰河時已在想:入手了及介紹最初青銅紫龍後,就組裝這個4合1星矢來看看...結果我一直唔記得
近日看過同好們介紹的[銀河戰爭編的人馬聖衣],我才想起這個,早兩晚用了45分鐘就拍好了這4幅相,加點後制效果後今天來分享

-END-
頭像被屏蔽
:71:
:50::50:
:71:哇....讚好呀
good呀:43:,,,,,,,
:43:good呀:43:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
:43:good呀:43goodgood
:43:good呀:43goodgood
good share~~~
add oil~~~
:love:
aj師兄重有啲神鬥士未講:58:我係佢地fans:77:
鎖鏈收納型態.....我覺得笨大完全沒想過會有....
太強大了~~~~~ :$

青銅聖鬥士 鳳凰座一輝 Part 2 - TV版之最初青銅聖衣

很久也沒有一款聖衣神話玩具係可以令我覺得低玩,又靚

呢隻 鳳凰座一輝(TV版最初青銅聖衣) 做到了以上兩點,好難得,真係好難得

當然他也具備了聖衣神話的缺點,這方面我就不多提了

先看星座

唔算難砌,但像是分開好多份才合埋做一隻鳳凰,勁!

外型方面我沒什麼意見

人型,真係讚

3個人樣,其中一個更是我最鍾意的出招/中招表情,太感動

這個眼罩樣造得麻麻,眼分得太開

小腿雞肉特別制造for鳳凰座,very good!

雖要特強喜療妥嗎? hahahaha (無聊!)

正常樣及表情樣幾靚仔,膚色也是正正常,不再是青青黃黃

(最終青銅聖衣一輝那個too bad)

鳳凰幻魔拳

(手指出又得,拳頭出又得,手掌出都得)

鳳翼天翔

(拳頭出又得,手掌出都得)

除下頭盔,一樣靚仔,但側面差dd

後記

聖衣神話出ex......,太貴,bandai,我買左你幾十隻聖衣神話,你居然出ex,而ex又係分件裝著聖衣,又可砌星座型態......你好野 (我會好小心咁選擇性購買)

皇級也未有興趣,出雙子座/獅子座才考慮

你還是快d出那兩位女性白銀戰士先啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!