Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 分享所有聖衣神話 (p.10 加入 ex獅子座)

合金才是皇道,個盾所以要有合金....玩唔到郁唔到都要合金,我是買舊鐵唔係買玩具...:x 講笑的....

不過聖衣始終要係鐵至有意思,話明叫青銅....黃金聖衣冇黃金都算啦...:p 聖衣點可冇鐵呀.......:he:
wow , 今次好多相 !
原帖由 mushroom 於 12-9-2008 14:10 發表
合金才是皇道,個盾所以要有合金....玩唔到郁唔到都要合金,我是買舊鐵唔係買玩具...:x 講笑的....

不過聖衣始終要係鐵至有意思,話明叫青銅....黃金聖衣冇黃金都算啦...:p 聖衣點可冇鐵呀.......:he:

HAHAHA  唔係woo,唔可用鐵,青銅聖衣玩具,要用銅來做呀:he:
原帖由 AJ 於 12-9-2008 02:18 PM 發表

HAHAHA  唔係woo,唔可用鐵,青銅聖衣玩具,要用銅來做呀:he:
我唔介意呀...:D
原帖由 mushroom 於 12-9-2008 02:24 PM 發表
我唔介意呀...:D

:( 銅造就要成千幾一隻...
紫龍耍雙截棍 :71:
原帖由 香港人 於 12-9-2008 03:56 PM 發表

:( 銅造就要成千幾一隻...

d銅而家 成50蚊一斤...人民幣:70:
睇完晒大大咁多介照,真係好想儲返齊神話:$
撐下場支持下先∼∼∼:61: :61:
支持用心分享:71:
原帖由 影武者 於 13-9-2008 15:40 發表
支持用心分享:71:

THX

海皇波塞冬 朱利安 梭羅

海皇篇中,最重要角色之一,海皇波塞冬

星座型能可能係咁多款神話玩具中最易組合的,外型唔靚,也沒有氣勢,好瘦弱,第一眼給我的感覺似盜墓迷城入邊果d木乃伊。附送雅典娜的封印貼紙,可貼於三叉戟上

人型方面,這個也沒大問題,海皇也沒什麼名動作,不過穿上鱗衣後可動度好低,所以這款玩具幾悶下

面相ok,朱利安好靚仔,造得似,不過面罩...做得太過離,唔貼面...好難影...影到佢成日有兩個大黑影在面上...唔帶罩好好多

QC方面我呢隻有d問題,右左兩邊肩甲色差好大(上圖可清楚看到),購買時我沒留意唔到…,另外3叉戟上下部份都同樣有色差問題…失敗

攻擊技我印象中只有這招:發光眼 (其實係發出差不多能把對手生命結束的小宇宙)

真係是沒什麼特別的一款,為了齊人……辛苦了~看來只有未入手的天馬神聖衣,死神及明年推出的冥羊,冥水瓶才能令我再次熱血

原帖由 AJ 於 6-12-2008 06:39 PM 發表

THX

海皇波塞冬 朱利安 梭羅

海皇篇中,最重要角色之一,海皇波塞冬

星座型能可能係咁多款 ...
支持,欣賞你的必殺技圖.
青銅聖鬥士 天馬座 星矢 Part.3 天馬神聖衣

星座幾靚,也夠實淨,附有枝架支撐馬身,但後腳夠實,可以不用,這樣較美感

qc方面ok的,冇問題,只是面頭部上色較身體深,還可接受
頭雕幾靚,有胸象版的級數,但表情木獨...

整體外形頂瓜瓜,雙肩那兩大片金色野個型好肉孫...,這只是神聖衣本身設計差...
大大的背翼全膠制,夠輕身,手腳關節夠實,不易向後跌,但我這款星矢腰關節好鬆,幸好聖衣穿上後腰跟本不能轉, 所以沒問題
聖衣用料如常有鐵及膠互相配合,但小腿分兩件...色差太大,好難看,這個部份最令我失望 ,好失敗... ... ...
不過還有樣野要讚,今次手背可也可裝上甲片,那麼拳頭與前臂的色差大大減小

今次這緝相我加入了一些新的出招效果,雖不是太靚,但edit時好好玩

擋著死神攻擊,冇難度

天馬流星拳

天馬彗星拳

除左面罩再嚟過
(用上了胸頭,出招表情才好看,不個這頭根本插不入,我只是放上去^^,因為髮尾太橫頂著聖衣個領位)

神天马的pose 超cool

新支架看来牢固度不错!~
原帖由 jewelz_green 於 23-12-2008 15:13 發表
神天马的pose 超cool

新支架看来牢固度不错!~

免強能支撐這神話