Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 分享所有聖衣神話 (p.10 加入 ex獅子座)

嘩...好正呀...樓主想引死人咩...:no:
女神 雅典娜 城戶沙織

這個応募方式發售的女神雅典娜,入手了1段長時間..................,今日才完成好相片同大家分享

雖然沒有聖衣,但擁有多款大大小小的配件,身上華麗金飾,可換成兩個look,除晒又係一個look,嘿嘿,可算有3個[型態]
qc也沒有問題
樣子做得算唔錯,身材…也是女神級數XD,衣服不能[裝著],痴死在身上,換來[絕不走光]及[穿得好看],收貨^^
但相手多處的關節位點都會破壞女性的美態…無計的

女性旳姿勢好難擺,下面的已盡力

haha 個壼係我封印的,唔係女神封ga, XD

大壼其實幾靚,但開口位在正中間,真係激死人

大家唔駛驚,我惡搞一張 XD

聖衣神話我都好耐冇介紹過,也有多款冇買,但將會推出的舊仙女,冥雙魚我都訂左,下個月訂埋隻舊白鳥先^^
點解冥蟹咁貴…買唔落手…
上面這位大小姐黑色背景紙的是初入手時影的,而灰色背景紙是2010-7-21晚影的…
灰色背景果d相我係用左朋友借來的外置閃光燈,初次使用,各位覺得效果如何?比d意見

女神 雅典娜 城戶沙織

這個応募方式發售的女神雅典娜,入手了1段長時間..................,今日 ...
AJ 發表於 23-7-2010 04:55 PM

白background 相感覺柔和多. 且沒有閃燈照射在玩具上的核突感. :71:
白background 相感覺柔和多. 且沒有閃燈照射在玩具上的核突感.
fktuen 發表於 24-7-2010 18:27

THX

今日新加

青銅聖鬥士 天馬座星矢 (電視版之最初青銅聖衣)
應該是最弱又最初的青銅聖衣,居然係最後才推出,真搞笑呀笨大

星座型態我只不滿意頸位唔靚,中間位好似腫o左咁呀...

這個有翼,左手有多塊甲的型態好似話係模仿大系的,有了這個,令到平凡的一盒玩具中帶點不平凡(其實還是很平凡)

這次的最初青銅版本個星矢頭真係唔得,帶上頭盔都ok,但一除就定唔順,所以唔影咁多,只有下面3張

換上其他版本的星矢頭,順眼好多

再試用戰損版body穿上看看(只有腰位置很鬆,其他地方ok)
衫爛聖衣冇事! 聖衣修補過係唔同d,QC一流,穆先生萬歲 ^^

正式show time

天馬聖衣咁多型態中,呢款一定唔係最型,但情意結滿瀉,一開始睇星矢動畫就係呢套聖衣,玩開聖衣神話,可以不買嗎,其他4子當然必入啦

好耐之前看過日本玩具展圖有黑天馬版本,唔知又會否已魂店限定型式推出呢,係的話咁我就唔駛買lu,不過如果是以正常方式發售...我都...到時諗諗先^^
:71:
nice photo~:58:
Good~
青銅聖鬥士 仙女座 瞬 Part 3 - TV版之最初青銅聖衣
聖衣神話...可能比shf更冇野好講
點都寫少少啦,呢隻仙女座 瞬,係聖衣神話中最初青銅聖衣系列第2作,呢隻呀瞬,個頭帶唔帶罩都咁好睇,所以我覺得佢係做得好個星矢,但條鎖鏈始終都係好煩,事實上,仙女座係唔好玩...

個星座幾難砌,因為D鏈好難搞,所幾影多幾張補翻數先 ^^

出o左咁多仙女座,都係未有鎖鏈收納型態...唉...,係唔係要等到出胸象版才送上呢?

左手的膠鏈...其實神話玩具個盒咁厚,bandai可以造條電鍍組合式膠鏈比我地都得啦,又放得落個盒,砌出o黎又靚,唔需要好似e+咁一條盔色彈弓咁呀

星雲電光鏈還是造得唔夠靚,角位唔夠尖

頭髮都係似泥膠,不過個型都似ge

仙女座都係擺d簡單動作啦,太複雜的唔靚ga
...end...
又一年了
頭像被屏蔽
多谢分享!值得欣赏:D,,
AcvxHang 發表於 28-10-2010 01:14 PM

:?
青銅聖鬥士 白鳥座 冰河 Part 2 - TV版之最初青銅聖衣

聖鬥士聖衣神話
白鳥座冰河 最初青銅聖衣

呢隻野qc一般,最大問題係白鳥對大翼好多花痕,水口位又勁明顯,胸甲都係咁
膠件與鐵件的色差,實物不算太大
先看星座型態,今次對比最終青銅及新生青銅唔算難砌,白鳥神聖衣我就唔知,因為我冇,呢款型態未算優美,但實實淨淨

面相,包包地,有點呆,都係帶罩好看少少
人型態時的聖衣裙甲部份好易掉下,好煩…
關節整體沒有問題,夠晒力,唔錯

沒什麼好說了,看看白鳥起舞吧!

上載了這編後,才醒起未影黃金戰士天蠍座與胸象版的合體,而最初的天龍座紫龍又就快出…,都係將佢排在紫龍後才影吧
支持一下
支持兩下

好像有回到兒時的感覺