Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 分享所有聖衣神話 (p.10 加入 ex獅子座)

天琴真係好靚...:52:
請點選人物圖像進入,裏面會有更多圖
海鬥士 七將軍 海馬 拜安

海馬拜安 海鬥士7將軍之一,守護住北太平洋柱子
他給我的感覺只是一名"很快被擊倒的海鬥士"

這次整體qc真係唔得,手關節鬆,鱗衣掉色的地方雖唔明顯,但真係好多地方都掉色...

戴上頭盔真係幾好看

唔戴的話真係連拜安自己都O...

好修身的一套鱗衣,外型其實唔差

===========================================================================

拜安show time~

防守技-在前方造出力牆

由於海底濕氣真係超重,所以被攻擊後會出現波紋

神壓拳~

必殺: 旋風巨浪拳!!!

(呢招開頭好勁,一野就把星矢由海底神殿打上水面,沖力何其巨大,如果呢招佢响地面向星矢出,星矢一定被吹到高處跌下而死 )

海馬唔戴頭盔o個樣真係好怪:30:
點選人物圖像進入更多的分享

獅子座的胸象,真係等左好耐,終於都出,我也等左好耐,終於有時間影佢
今次part 2唔介紹得咁詳細,主要係睇下這款像與之前推出的獅子座來個完美配合
以下的是黃金聖鬥士 獅子座 艾奧尼 Part 1的分享
http://hk.myblog.yahoo.com/aj19991124/article?mid=3106

先睇下胸象,全膠制,造型美到不得了,qc也可以,我就最要係個樣冇問題就可以入手
有3個頭部可換,配合埋面罩可有6款造型!
兩對手掌可換,分別係拳頭及出雅典娜感嘆時的掌勢

跟住睇下這完美的組合吧

~黃金獅子的甦醒~

被教皇的魔皇拳洗腦

個樣真係靚到爆炸,可惜聖衣部份太過反光...
這些電鍍膠件唔知可否塗上消光油呢,網友們知道嗎?
我怕會對電鍍件做成影響
還有就係,配件中有加長手部的配件,我就覺得太長

氣勢真係成個唔同晒

等離子閃電光速拳!!!!!

頭像被屏蔽
:77: :73:
艾奧里不嬲都咁型:74:
最 last 果張直頭係得到爆
更多圖片請點選以下人物圖像

黃金聖鬥士 白羊座 穆 Part 2

興胸像版同期推出的獅子座中,還有這白羊座 穆先生

胸象版中主要是擺出AE姿勢,附有各兩款表情及髮形,沙加遺物-念珠,加長手部的parts,上身及腰聖衣,新設計的側腰甲扣及幾款勵牌手掌
之前神話穆先生個面部其實唔錯,但今次胸象版胸版的更正,可惜因為髮型設定關系,個頭轉唔到

神話+胸像的完美結合

水晶牆

旋轉星塵

星光滅絶

Part 1的白羊座-穆 圖片分享 http://hk.myblog.yahoo.com/aj19991124/article?mid=2042
支持大大.
:71:
原帖由 狂四郎 於 2-6-2008 04:41 PM 發表

海鬥士七將軍 六聖獸 依奧
================================================================================================
南太平洋柱子守護者 六聖獸 依奧
又稱六獸妖 依奧
今次玩具造得非常正,QC都好好,只有肩甲及背翼電鍍件有小部份掉漆
關節夠實,鱗衣造型貼身,好看非常
鱗衣好多部份用上膠料,所以比其他將軍都輕身

================================================================================================
依奧面相造得好似,戴唔戴罩都咁靚仔

跟住睇下妻身在身體各處的6隻聖獸:
面罩的狼

右手的蜂后,手肘的巨鷹(左右各一)

左手的毒蛇

膝蓋的巨熊(左右各一)

背翼的蝙蝠
=======================================================================================================
6種匈殘的攻擊技(當然最後全部被啊瞬用星雲鎖鏈被解):
蜂后毒刺 (啊瞬用 蛛網陷阱 破解)

巨鷹飛撲 (啊瞬用 獵鷹天網 破解)

毒蛇吐霧 (啊瞬用 螺旋形鍊陣 破解)

吸血蝙蝠 (啊瞬用 回力鏢攻擊 破解)
(這姿勢是tv版 吸血蝙蝠 的起手式)

餓狼覓食 (啊瞬用 野獸陷阱 破解)

巨熊拳 (啊瞬用 連環星雲陣 破解)

==============================================================================================
最後...身上各處鱗被啊瞬續一擊毀

===================================================================================================
絕技:漩渦神拳!!!

...劇中鱗衣未爛前冇出過這招...等我幫佢實現

星座型態都好正的,4平8穩,看似複雜,但組合其實唔難
原帖由 AJ 於 8-6-2008 10:17 PM 發表

海鬥士七將軍 六聖獸 依奧
南太平洋柱子 ...

點解我朋友佢話好難砌o既 , 唔通智商問題
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 8-6-2008 22:39 發表

點解我朋友佢話好難砌o既 , 唔通智商問題

...唔好咁講  我切慣左姐