Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 《Yahoo拍賣》「競價品功能」運作公告

mushroom 發表於 21-10-2017 11:53 AM
係就好了,可以bidding

所以各位得閒可以入網友 bbdaishogun 俾嘅呢條LINK

https://yahoo-auctions.myguide.hk/mobileapp/

留意見俾YAHOO又好, 插佢X佢又好, 見佢地有心改都應該支持下。

P.S.我咁RE法又預左俾某隻垃圾狗話我打手了, 係啊, 我YAHOO 9XX分, 唔想浪費。
luciferdark 發表於 21-10-2017 12:11 PM
所以各位得閒可以入網友 bbdaishogun 俾嘅呢條LINK

https://yahoo-auctions.myguide.hk/mobileapp/

我都支持有bidding,  我有諗過fb同carosell,  但無bidding就差些, 同埋越方便就越無責任。

雖然評分等功能唔能夠阻止無良和無限戶口,但都有一定程度作用
mushroom 發表於 21-10-2017 12:28 PM
我都支持有bidding,  我有諗過fb同carosell,  但無bidding就差些, 同埋越方便就越無責任。

雖然評分等 ...

同意, YAHOO呢個行左咁耐, 相信大家都已經儲埋左好多BLACKLIST, 咁還到西人嘅機會少好多。

不過都唔可以排除啲垃圾玩野, 正始終勝不了邪
luciferdark 發表於 21-10-2017 12:43 PM
同意, YAHOO呢個行左咁耐, 相信大家都已經儲埋左好多BLACKLIST, 咁還到西人嘅機會少好多。

不過都唔可以 ...

因為可以自造評語,如果無bidding就無意思了,自己賣又唔知點set價,只能夠set高一二百
mushroom 發表於 21-10-2017 01:18 PM
因為可以自造評語,如果無bidding就無意思了,自己賣又唔知點set價,只能夠set高一二百 ...

好多野無咩價值, 唔求回本, 唯有睇晒YAHOO再SET個全YAHOO最低價...
至於起BID, 依家人流咁低, 都唔敢用1蚊起了, 會用低過成本價嚟起BID。

老實講要靠YAHOO呢啲平台, 賣HOBBY TOY搵食真係做唔掂, 依家只求放得出啲唔要嘅野
清下位...

luciferdark 發表於 21-10-2017 01:55 PM
好多野無咩價值, 唔求回本, 唯有睇晒YAHOO再SET個全YAHOO最低價...
至於起BID, 依家人流咁低, 都唔敢用1 ...

師兄講了重點,人流咁低,
前排短暫不收費仲好少少,
現在摺算吧!{:1_236:}
現在Y場靜過隻鬼。
lostintv 發表於 21-10-2017 05:33 PM
師兄講了重點,人流咁低,
前排短暫不收費仲好少少,
現在摺算吧!

雖然應該無用, 但我係佢個問卷度同佢地講,
新APP新開時搞多啲活動引下人流, 再加埋開番BIDDING, 希望好啲啲
luciferdark 發表於 21-10-2017 01:55 PM
至於起BID, 依家人流咁低, 都唔敢用1 ...

雖說人流低,但我未試過賣唔出。而且搜尋功能係fb沒有,始終有一定優勢
冇得bid,依架yahoo個場靜曬,死左大半....
已經回了問卷,希望有得bid返。

無得bid個個天價, 無意思,除非調返轉講價
真係 Free 都冇用,冇得bid, D人冇得搏執平野,死城甘,我D交易都大減。
Yahoo's approach this time is mix. One, they can prevent people from rigging their auctions/sales - e.g. those one dollar bid's can no longer be accomplished. So it will be much more fair for other sellers and less disputes for Yahoo. On the other hand, it has lost the meaning of being an auction site; and legit and honest sellers who want to auction their items may move away from Yahoo. In my opinion, I think it's a great choice/move. At least Yahoo is has 'cleaned' away a lot of shit and dishonest sellers now and the place is much more fair.
martinnitram 發表於 1-11-2017 11:04 AM
https://yahoo-auctions.myguide.hk/wholefreelisting/

又免費鳥

thx

good    有位放o下o野