Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys Batman Begins 1/4 the Batman

實物又好似冇咁腳短同肥喎
請問各大大之前隻1/6有冇爆膠,我怕這隻1/4可放多年??
HKCAPTAIN 發表於 28-7-2017 08:24 PM

EB用rubber 質感好看些。  但無計,照入
HKCAPTAIN 發表於 28-7-2017 08:24 PM

X 2.           
Hottoys 招牌 -- 頭大+頸長:38:

會否根本同sdcc那隻不是一樣,不是同一隻來的,係就好了!:he:
mushroom 發表於 28-7-2017 11:21 PM
EB用rubber 質感好看些。  但無計,照入

入得BEGINS Suit預o左會爆膠龜裂
有o的人隻EB 1/4大肶內側爆開
Hot Toys MMS13(初版),MMS155(2011會場版),MMS67
Medicom RAH 舊Suit
TAKARA隻1/6 BEGINS
以上一律都會爆,係爭在幾時會爆

Hot Toys隻MMS155有個通病會自然爆腳踝個Join

唔同鏡頭lens都會有影響, 今日我都見有啲友用碌大炮影figure
mj23 發表於 29-7-2017 03:14 AM
唔同鏡頭lens都會有影響, 今日我都見有啲友用碌大炮影figure

昨天看過樣版,沒有之前只看圖的肥矮感覺。

不只長短伙鏡頭,更見用機頂燈以散光直閃膠箱,真的不知道原來出了燈光可以避膠箱直射人偶而不反光的技術(用家相機更是Canon EOS5D Mark III),真的太少出來會場睇展,大開眼界!
孫行者 發表於 29-7-2017 03:05 AM
入得BEGINS Suit預o左會爆膠龜裂
有o的人隻EB 1/4大肶內側爆開
Hot Toys MMS13(初版),MMS155(2011會場版) ...

EB都爆,多一個理由唔後追
蟹手都幾嚴重
azraelho2013 發表於 28-7-2017 11:43 PM
Hottoys 招牌 -- 頭大+頸長

同意
好唔明...
比例真 係咁難控制嗎???
E神 發表於 29-7-2017 03:42 PM
同意
好唔明...
比例真 係咁難控制嗎???

如果係人手雕頭, 係比較難控制, 如果係3D 雕, 就容易得多
mj23 發表於 29-7-2017 04:33 PM
如果係人手雕頭, 係比較難控制, 如果係3D 雕, 就容易得多

A few HT head sculpt nowadays used 3D model. Like theHT  1/4 Joker, it uses 3D model as the base then sculpts by Yulli.

But I do agree the some HT toys have the big head issue.

mj23 發表於 29-7-2017 04:33 PM

我意思係BODY , 同頭的比例,
經常都係大頭仔:80: