Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 千值練天威勇士

照咁嘅情況, 7月底個WF, 佢有咩都唔洗期待了。
一個可以避免嘅上色問題, 佢地咁樣處理, 哈哈。
消委會见有用嗎?
tower 發表於 28-7-2017 03:07 AM
消委會见有用嗎?

如果一兩個人未必有用, 但如果所有人有單, 再將網上資料搜集不良圖片, 以及之前千值回覆, 我估還有機會.
馬仔 發表於 28-7-2017 08:48 AM
如果一兩個人未必有用, 但如果所有人有單, 再將網上資料搜集不良圖片, 以及之前千值回覆, 我估還有機會. ...

仲有千值之前放店內 sample, 雖然佢應該有戴定頭盔寫明大貨會同樣品有出入, 但相信好多人係睇完個 sample先決定訂, 咁就真係造成誤導了, 而且佢個玩法教學video 都唔見有咁嚴重痕跡
馬仔 發表於 28-7-2017 08:48 AM
如果一兩個人未必有用, 但如果所有人有單, 再將網上資料搜集不良圖片, 以及之前千值回覆, 我估還有機會. ...

如果香港还有xx。。。。。与其默然挞订,不如经消委会留个记录给零售店(正式书面说明不提货不收货理由),留返消委会对发行/供应商律師处理更好。

錢要不要得回來不一定,买玩具不代表可以随意欺负的態度應该传达吧。

没有先例就该树立一下服务与支付的範例,以后店铺也会小心对应供应商发的货。
tower 發表於 28-7-2017 10:00 AM
如果香港还有xx。。。。。与其默然挞订,不如经消委会留个记录给零售店(正式书面说明不提货不收货理由) ...

"买玩具不代表可以随意欺负的態度應该传达吧。"最喜歡這一句!
某代理的垃圾售後服務可能也是本著這種心態, 以為玩具玩家就特別好欺負!!{:1_222:}
馬仔 發表於 27-7-2017 01:50 PM
其實佢都係試下水溫, 睇下出第一批D人有咩反彈, 之前唔見佢咁做.

如果無咩回應, D人接受到就出大貨, 如果 ...

Max factory隻GGGG 係無回收過的,ver1 同 ver1.5買左都係硬食

當然呢個都算係玩具黑歷史
Gainax 發表於 28-7-2017 12:11 PM
Max factory隻GGGG 係無回收過的,ver1 同 ver1.5買左都係硬食

當然呢個都算係玩具黑歷史 ...

Ver 1 是無回收, 但Ver 2 是回收過去整條尾.

回收並不是出街賣左回收, 我印像記得是出貨前發現有問題, 沒有出貨, 整好再出貨.

可能不能說是回收, 而係佢自己做番好.

千值一樣, 佢可以唔出貨, 整好先俾我地.
千記理得你, acg照賣。
官方廢噏 .... 玩家心悒 ... :56:

It seems like some places it is out. Somebody got their hands on it. NO paint problem... And it looks great. Too bad it doesn't have too many die-cast. A few pictures:
(Pictures do NOT belong to me)

HakiRyu 發表於 28-7-2017 10:47 PM
It seems like some places it is out. Somebody got their hands on it. NO paint problem... And it look ...

師兄,請問有沒有合體後的可動性照片分享下...?

Pictures are not mine, that's all I saw.  發表於 29-7-2017 02:53 AM
今日睇佢隻sample又唔見有呢啲問題, 即係佢自己都識搵隻靚既display, 其他人就關佢鬼事
最後決定睇真正派貨:36:
日本那邊昨日已經派貨,其實沒見到這種qc問題
感覺是個案...