Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 千值練天威勇士

對事唔對人真係咁難?

至少人地真係對番隻野, 對公司講論點, 而唔係玩針對同人身攻擊
其實仲買千值既玩家真係好傻, 呢間野出事機率其高又無售後, 重要唔止一個產品出事最經典斷臂機神事件, 所以仲買?
leehow 發表於 23-7-2017 10:04 PM
其實仲買千值既玩家真係好傻, 呢間野出事機率其高又無售後, 重要唔止一個產品出事最經典斷臂機神事件, 所以 ...

Riobot都仲OK嘅, 出事率始終仲係低
MF系? 真係不了
產品做得唔好已經衰, 仲要無售後呢下真係無得願諒,
係孤仔訂咗未叫拎, 但樓主隻嘢咁花都冇得換就真係好大問題, 我又唔會完全唔再玩千值嘢, 因為佢啲設計同可動有時真係幾正, 最多以後唔再預訂只買現貨算...

p.s.>>>隻超獸斷手唔係有得換咩? 點解話冇跟進呢?
咁都叫花左?你搵下有邊隻有上metallic red 既玩具冇呢D裂紋先啦,9成都有架,大驚小怪

我bandai shf 龍騎條metallic red 龍冇呢D裂紋...就算有我睇吾到都吾會有甘多甘大面績...
哦, 即係好似某人講個句
"呢個問題經常都發生, 我地唔會去處理"
zerokit 發表於 24-7-2017 09:02 PM
咁都叫花左?你搵下有邊隻有上metallic red 既玩具冇呢D裂紋先啦,9成都有架,大驚小怪 ...

9成都裂到咁?我真係未見過
wordsky 發表於 24-7-2017 10:26 PM
9成都裂到咁?我真係未見過

米聴D友乱UP拉、我玩合金30年都未聴過9成会裂、金属紅在Bandai、磁石廠又唔见有话奉旨爆?

做嘢唔得米认左拒補返比客咯,赚完錢重找藉口令人反感。
zerokit 發表於 24-7-2017 09:02 PM
咁都叫花左?你搵下有邊隻有上metallic red 既玩具冇呢D裂紋先啦,9成都有架,大驚小怪 ...

你唔講, 我以為你響千值做.

係, 之前有裂過金屬紅都不少, 如勇者王風火神, 魔神美雄師傅,

但無裂都有SHF IRONMAN, SDX超越之龍SR, 超合金MONSTER HUNTER G 變型, Hi Spec 超力機械 JUMBOW, SR合金MAZINGER Z GETTER ROBOT COLOUR, GX63芬奇大將軍等, 都沒有裂油.

但今次唔係裂係花, 完全兩個問題, 根本唔可以混埋一談.

我自己都定左, 都睇定D先, 睇下唔要定金定取貨.
有無其他ching買左可分享有無相關問題!
老實人 發表於 25-7-2017 01:36 PM
有無其他ching買左可分享有無相關問題!

另有一位 c兄 都有 QC 問題。
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 01988&fromuid=5
唔知香港消委會受唔受理呢類個案?唔理係個別定全批貨有問題廠方都應跟進喎,就算垃圾磁石廠隻金屬紅鐵金剛都唔會花到咁啦:blame:依家件新貨咁佢求其揾個理由當冇事:what:
咁真係唔希望咁快收貨, 希望仲在工廠生產中而千值已知現有問題去改進下先出