Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys 1/4 iron man Mark xlii deluxe version & normal version

Knightmare 發表於 7-7-2016 07:02 PM
不得不承認,小弟覺得呢隻1/4係現時市場上最優秀既Mark42產品,比例,細節,上色,雕功皆上乘

開蓋頭 ...

既然講到咁欣賞42,連個心都俾佢贏埋,咁又何需理佢戲份有多少?就算唔識擺pose又如何,係靚嘅棟篤企都靚㗎啦

小弟俾啲理由俾師兄你去欺騙自己
1 你有冇買過任何一隻茄哩啡Iron man呀?
2 你有冇買戰衣版女巫呀?
3 你有冇買過AVP啲茄哩啡Predator呀?如近期長老呢
4 你有冇買星戰銀隊長或強氣白兵呀?
仲有好多其他figure,咪又係得幾個鏡頭,如果有買過呢啲角色,咁師兄你就有理由去訂喇

回151樓師兄:
四條問題個答案都係否...
更加欺騙唔到自己:DD

係好靚,我都好想收,除左重中之重既土地問題外
就係如果買返黎唔識擺POSE唔識扭返隻公仔個神髓出黎,有時係會玩得唔過癮

例如小弟自小玩日系比較多,試過D公仔覺得好靚買返黎,擺一大輪出黎POSE都係唔滿意
玩得唔太開心,結果都係屍站/入盒既多

雖然話IM系列不外乎開炮,爆地,飛天之類既標準動作
但正正如果動作都一樣,我寧可再等一隻更令我有擺POSE共鳴,或者玩意GIMMICK更多既IM

42係我心目中係好靚
但一黎對我個櫃黎講成本實在太高(事關隻TDK BATMAN對角都幾乎到頂...)
二黎買個關公像返黎屍站又好似唔值咁多錢...

講到尾都係經濟因素同土地問題係啦:die:
我找到一個優點, 就係對眼合比例,比起12吋版
只要喜歡就買,不喜歡就吾買,好簡單!
呢隻獨特最多金色,忍唔住訂左,
呢條line係咪會出翻之前咁多隻主角?好想要mark 5 同 mark 6
newnov 發表於 16-7-2016 08:21 PM
呢隻獨特最多金色,忍唔住訂左,
呢條line係咪會出翻之前咁多隻主角?好想要mark 5 同 mark 6

出得mark V 同 VI,應該成套Mark I - VII 以1/4 從出。唔係話無機會,但連diecast系列開發都開得咁慢,好難想像hoa要做幾奈。iron man 下隻1/4好可能係Mark XLVI
其實1/4 3兄弟一齊擺出來已經好困難,不過係幾震撼的事

stockholder 發表於 17-7-2016 09:54 AM
出得mark V 同 VI,應該成套Mark I - VII 以1/4 從出。唔係話無機會,但連diecast系列開發都開得咁慢,好 ...

我都等緊46既1/4
如果可以出埋隊長1/4就仲加好:handshake:
如果唔出就唯有同BATMAN過住手先啦:DD
我諗最多人等緊1/4既M3,6,7,包括我自己都係!

我估經典電影出1/4 可能都有機ge , IM, SW, batman, termintor。以上系列1/6 偶共佔ht 總產有40% ,斷估
老實講家中不能容納太多1/4,
希望MK7快D出
唔知點解官網找不到圖
Knightmare 發表於 7-7-2016 07:02 PM
不得不承認,小弟覺得呢隻1/4係現時市場上最優秀既Mark42產品,比例,細節,上色,雕功皆上乘

開蓋頭 ...

師兄詳盡講出深路歷程,實在敬佩。
我個人是有睇曬三集irm,不過睇完第三集先有愛,睇法剛好同師兄相反,覺得42出場超多,基本上由頭出到尾,當然好幾場戲都不是用來戰鬥。其實罷pose這家野上網睇下相及上去HT睇下就得啦。大把參考。
其實土地問題不太大,佢價錢等如兩隻,那麼佔兩隻的位置也合理。若說過高,放在電視旁好了,一周擴大一次塵吧!
睇返bluray, 電影中戰損超污糟
我只記得 mark 6 係 ironman 2, mark 7 係咪ironman 3 架? mark 8 係有無出過架?