Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys 1/4 iron man Mark xlii deluxe version & normal version

這位師兄病情又惡化了>.<

利申:本人冇訂呢隻,因為已入 1/4乜43,個人覺得買一隻已夠!如果有自動著燈面罩會考濾一下,可惜 HT 又不做!
codianno 發表於 5-7-2016 04:19 PM
一日都係你啦Ching......不如咁啦, 你就認句錯, 話係你用分身老作企圖以外國勢力(sideshow)破壞香港(HT) ...

各位網友,如因小弟&#22021;說話引起呢位人稱9up俠&#22021;仁兄病發,笑話及癈話連編,引致各位不安,小弟在此道歉

但次次見到佢&#22021;9up留言,我就忍唔住出聲辣下佢,次次都好大反應好好玩,我都知欺負病人係唔&#21873;,但太好玩小弟真係忍唔到,再次向各位道歉

Support.  發表於 5-7-2016 10:29 PM
Support u  發表於 5-7-2016 09:40 PM
pc9527 發表於 5-7-2016 09:15 PM
各位網友,如因小弟&#22021;說話引起呢位人稱9up俠&#22021;仁兄病發,笑話及癈話連編,引致各位不安,小 ...
pc9527 發表於 23-4-2016 04:41 PM
改之前個post只係重新上載返&#21874;圖片,當中一隻文字都冇改過,你之前應該都有睇過&#13774;,你失憶呀 ...

Pc兄,佢哩&#21874;人魚到咁都仲要死撐,就知佢&#21874;面皮厚過地殼,上得多玩具日報12吋區都知佢經常分裂傢啦。不過可能有&#21874;天才真係意為係到講多兩句就會影響到個市價都唔奇。

http://toysdaily.com/discuz/foru ... =236897&pid=7627294

各位網友認住呢條仲響度不停 bark 的傻仔,講道理唔夠人講就玩發假誓,重自言自語?你邊夠我玩呀!
精神病去睇醫生都有機會醫好,但發假&#18138;後果
卻是可以好嚴重,你小心 d 呀!
睇得多哩位蛀人&#22021;貼同留言就會感受到佢系佢自己個井底世界到係玩曬同無得輸傢。雖然經典名句不能盡錄,但下面哩個都已夠精景;記得睇埋其他師兄點回佢。

有冇師兄覺得其實 secret base 可以摺左佢?
"有版睇但係全部冇現貨冇得訂, 睇完個人偶想買的都只會出外面買, 其實係益左好時點&#20022;佳旺&#20022;信和 d 玩具店!其實訂貨到送貨可以全部上網做, 只須要租 d工廠大廈擺貨就可以了, 比租商業樓平好多, 而家 SB 每月租金我諗都要六十萬以上!hot toys 而家已經世界知名, 玩人偶&#22021;都識佢, 其實無需要再咁樣做宣傳, 用坑番&#22021;錢開發新技術, 用在提升生&#29987;質素上不是更好嗎?"

http://toysdaily.com/discuz/foru ... tra=page%3D1&page=1

嘩! 同今次一樣, 好多人"分身"插佢, 慘慘慘!  發表於 6-7-2016 12:30 AM
工作悶悶地,上黎睇下佢9up又幾過癮既有時,不過瘀到盡頭時佢又會玩分身,都唔係第一次~
講緊入電同開關掣,講講下變&#21655;鬧交鬧&#21655;兩三版,真係有&#21874;唔好意思,先向樓主及各位道歉

呀2littlemoney兄,係喇係喇,今次係我唔&#21873;喇,係我冇講清楚,令你同其他網友誤會我係講緊全部Sideshow figure都用熱感掣,對唔住喇好未?

但我希望你鬧我還鬧我,唔好拖埋其他網友落水,每位網友都有言論自由,同我睇法相近或認同我,唔代表背後都係我。人地都有自己身份,大家都各自發表過唔少留言,有績分有紀錄,請你唔好抹殺大家&#22021;存在,開口埋口叫人做分身,人地係"人"&#22175;&#13774;。

咪再玩佢啦 ching, 佢係TD的小丑野都無人不識, 以前出咗醜,佢會粒水幾天, 現在佢連自己都呃埋,當無事發生過一樣, 成個forum d 人笑佢, 佢就同自己話只係一個人分身扮.  發表於 5-7-2016 11:45 PM
pc9527, 你知錯, 知道麻煩各位網友就 say sorry
一次就夠啦,唔洗講完又講趁機又再抽水又用
幾個分身&#25274;黑我,好幼稚!
知錯就不用再說了,大家已經 get 到了,明白未?。
pc9527 發表於 5-7-2016 11:25 PM
講緊入電同開關掣,講講下變&#21655;鬧交鬧&#21655;兩三版,真係有&#21874;唔好意思,先向樓主及各位道歉
...

佢真係接受左你既"道歉", 真係笑到出眼睙:help:
嘩,td原來咁多假ac 架
阿2littlemoney師兄都係上少d為妙

利申:第269號分身
chankb 發表於 5-7-2016 11:50 PM
佢真係接受左你既"道歉", 真係笑到出眼睙

笑&#21655; 佢真係病得很嚴重
:time:
2littlemoney 發表於 5-7-2016 11:38 PM
pc9527, 你知錯, 知道麻煩各位網友就 say sorry
一次就夠啦,唔洗講完又講趁機又再抽水又用
幾個分身&#2 ...

人不要面則天下無敵:DD
病向淺中醫阿師兄

不得不承認,小弟覺得呢隻1/4係現時市場上最優秀既Mark42產品,比例,細節,上色,雕功皆上乘

開蓋頭雕個人感覺比43既全頭雕更像真,而且眼神有焦點值得一讚(但望過屍骨悲個實物,覺得有點射呢眼,請各師兄注意)
可能技術上黎講,要雕既面積愈細愈少,出到黎就愈容易雕得似
其實小弟甚至覺得有部分市面賣緊既1/6頭,比43個1/4全頭還要靚…

唔講咁遠,總之就42呢個頭我最滿意啦!

小弟無買43,除左因為佢只不過翻炒42,而且配色黎講我覺得42來得更漂亮同豐富,當然最重要既,就係出得43,HT都一定會出埋42,所以舊年見到42出展,所以我決定等

話說早一星期前去緊旅行,見到42開訂真係開心再不得了,旅途日日丁佢既官圖相片,雖然硬係覺得官圖pose古古怪怪,但42係自己最愛之一,諗住返到黎就去科水
返到香港第一時間搵返iron man3黎個精彩重溫
睇完晒成套戲終於明白點解官圖pose 硬係覺得古古怪怪
全套戲盔甲太多,42戲份並沒有比其他甲多,而且相對好多甲黎講,上太空下深海千斤頂地盤佬以及數不盡東拼西湊既合成獸,42優勢只有遙控分件合體,但諗深一層,戲中隻隻都自己識行識走識合體,遙控分件再合體又變得平平無奇,剩低既只有還原基本步,靠外觀黎贏取觀眾芳心(的確呢方面佢贏到我既心)

而戲份少亦令42招牌動作唔多,想搵個有霸氣&#21874;既pose真係只有爆地
信我,HT已經盡佢能力擺出42係戲中最有型神似既pose,但無奈戲入面真係得咁多(諗返42同小辣椒按摩果段都幾好戲,不過HT又唔會出咁大隻辣椒)
即使買左返黎,相信無幾多師兄會願意display一手拎住電池盒,一面潦倒樣既Tony吧?但無計!pose擺到無野擺!

我鐘意42既設計同配色,但原來我腦入面對佢既印象少之又少,買左返黎真係驚pose都唔識擺

錯不在HT,錯在42本身係iron man系列既戲份同定位
所以,最後我決定唔訂
惟有期望有下一隻更吸引我,更有代表性既1/4 iron man,而可見既將來就係46

以上只為小弟呢兩星期心念轉變既過程,純粹分享

Knightmare 發表於 7-7-2016 07:02 PM
不得不承認,小弟覺得呢隻1/4係現時市場上最優秀既Mark42產品,比例,細節,上色,雕功皆上乘

開蓋頭 ...

我就睇完版覺得隻色比之前好, 但仲未夠金同金屬感。