Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[Hot Toys] :Chocoolate 1/6 別注版 armored batman 人偶 (black chrome version)

iptinyau2341 發表於 15-9-2016 04:22 PM
Chocolate版定係又一城版?

我係又一城訂的!!

講真咁多年嚟HT現貨有改嘢
我絕大部份都係抱支持或體諒態度.

不過今次呢隻個色咁改我條氣真係唔係幾順
我承認家下色係更加適合個造型,真係感強咗好多,效果都唔錯.
但佢係特別版嚟,理得佢隻色夾唔夾個造型啫~
我本來唔諗住訂,係見到現場展示隻色整到令立立又有另一種感覺先訂,
家下變咗係深色啲同令少少的普通版,真係小出聲!
師兄是不是已取貨發現貨不對版?!

其實Chocoolate版同又一城版有乜分別嘅 呢?
係喎,剛取了貨,見 SB 個版真的有中伏的感覺,同又一城果隻的閃亮度差好遠!

剛開箱,又幾正喎,雖然冇 prototype 那麼閃,但那金屬感比普通版更強,隻野好實淨又好聚手 feel, 不錯!

你話家下個效果好唔好,我覺得幾好.
但就真係可以講得上係[騙]
因為家根本唔係電鍍嚟
唔係隻色一唔一致,唔係鍍得靚唔靚,夠唔夠個版閃,而係根本無用到電鍍.
只係噴黑鐵色

你講得都對,這個叫黑色電鍍版確有多少誤導成份!
請問邊度有現貨相睇?
Cosbaby 果隻電鍍佢又做到。今次真係騙局。
頂你個肺 Hot toys, 我就係鍾意電鍍閃令令先同你訂, 而家同個 Chorme 字完全扯唔上關係, 真係 DLLM
the prototype at festival walk.

2littlemoney 發表於 16-9-2016 01:41 PM
the prototype at festival walk.

完全係兩個版本 :cool:
我諗應該盔甲有部分係用PVC所以唔可以電鍍, 所以全部改噴金屬色. 但依個問題做辨前應該要留意啦.
唉 , 訂時明明係電鍍, 依家變到咁 , 好有比人呃既感覺,  依家攪到好唔想要
想問問大家, 其實咁樣係咪可以要求賠償架? 訂個日仲排左咁耐隊...............
隻野唔平架~差不多成2000 銀