Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[Hot Toys] :Chocoolate 1/6 別注版 armored batman 人偶 (black chrome version)

s061424 發表於 6-3-2016 01:38 AM
我都覺,特別版更接近電影,但係始終覺得身型好錯,
本身希望 hottoys 會改,不過而加連特別版都出埋,
...

我咁睇啦, 始終呢隻只係樣板, 因此同普通版一樣(所謂的"未改") 好正常, 因為電影都未上, 與其依家單靠d官圖去改, 不如等埋電影上映先至再執好過. 所以我又覺得大貨(講緊年底先出) 會比依家的樣板更好的機會好大. (除非HT完全唔改任何野, 但如果唔改就無需年底才出貨了)

而呢隻black chrome版基本上同普通版一樣, 無理由改一款唔改另一款, 所以我都唔擔心有咩問題. 當然我係接受佢樣板個look先至訂, 就算大貨係咁我都OK, 假如有改進就更開心咁啦~
jeffloh 發表於 7-3-2016 01:54 PM
我咁睇啦, 始終呢隻只係樣板, 因此同普通版一樣(所謂的"未改") 好正常, 因為電影都未上, 與其依家單靠d官 ...

以我估計造型設定應該電影商 一早 已交資料,與上影應無關
jeffloh 發表於 7-3-2016 01:54 PM
我咁睇啦, 始終呢隻只係樣板, 因此同普通版一樣(所謂的"未改") 好正常, 因為電影都未上, 與其依家單靠d官 ...

hottoys 垃圾官圖大貨改善嘅例子係有嘅,man of steel,amazing spiderman 2...
不過今次普通版同裝甲版 batman 我都係決定等大貨先算...
我係 batman 迷,hottoys 之前每一隻,係每一隻 batman 我都有,
今次 batfleck 設定更加係我最鍾意嘅,當然吾想我嘅 collection 入面無左佢啦,
不過更加吾想要一隻吾完美,身型比例錯得離譜嘅 batman,同我其他儲開嘅 batmans 比下去...
好矛盾,不過好多師兄似乎滿意 hottoys 今次嘅表現同心準,我都真心講一句
你就好啦,我都想,吾洗好似我咁煩....
cbyn 發表於 7-3-2016 02:13 PM

如果係marvel figure我就認為HT會一早收到佢地d設計圖(例如ironman) , 但DC我就覺得未必一樣(等於TDK都無) , 而且官圖同電影實際外觀可能有少少分別, 加上最終當然係以電影內個look為最終, 所以我覺得電影上映之後再執都唔出奇.
cbyn 發表於 7-3-2016 02:13 PM

係,所以我覺得好奇怪,
hottoys 自己做個兩隻 1/1 同 1/6 都差好遠,
即係佢已經有晒資料,但係在我而言,1/6 真係強差人意,
個兩隻 1/1 display 更加係自打嘴巴

[quote]s061424 發表於 7-3-2016 02:17 PM
hottoys 垃圾官圖大貨改善

打咁多字竟然無晒..... >.<|||

我心態係: 始終只是玩具一隻, 無可能完美, overall來說接受便可以了. 所以佢出時我都照訂~ (其實係老婆送的)

其實我都好耐無玩HT的了, 上2隻已經係1/4 TDKR batman同arkham city batman. 我都好少理咩品牌, 總之batman figure我都&#21873;的. (但HT就真係少玩, 因為要等好耐先派貨, 加上佔用的空間都幾多, 多數玩開 6吋的figure)  如果prime one 出1:3 statue我都可能心動, 不過基本上無地方display佢呢~

black chrome 呢隻少少可有可無, 不過見vip唔需要即晚去訂, 早兩日有時間去開就訂埋咁啦, 好過之後想訂先訂唔返. 我自己keep都會開來玩, 但如果有朋友想要, 讓比佢又無咩所謂, 最緊要大家開心. 但用來炒賣就唔會了. 講真有考慮幫網友手, 不過一來當時唔知自己會唔會去睇展覽, 加上又唔肯定網友會唔會自己拎去炒賣, 所以最後打消了念頭.  

好似好正咁..!!~:handshake:
Gainax 發表於 6-3-2016 11:44 PM
隻公仔Batmobile, 大細都見唔到

我都系..唉~~
仲有重甲batman~
現在後追單要多300~400
我想問幾時會派貨 同埋好貴bor~~

睇完套戲,更加想要呢隻,到時候個櫃裝返燈閃下閃下,打落呢隻反光甲batman身上,重現閃電情景,諗起都興奮
edwardlok1234 發表於 2-4-2016 10:17 PM
我想問幾時會派貨 同埋好貴bor~~

今年第四季派貨, $1,780
anthonypck 發表於 3-4-2016 04:09 PM
今年第四季派貨, $1,780

ching你地有冇入呀~~

呢隻真係昆錢,反正HT見到個勢咁,JL隻batman可能又整多隻乜乜乜特別版  利申:兩隻armored都冇訂
bcn728 發表於 3-4-2016 04:59 PM
呢隻真係昆錢,反正HT見到個勢咁,JL隻batman可能又整多隻乜乜乜特別版  利申:兩隻armored都冇訂

我都覺得會出 所以都唔敢買haha