Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[Hot Toys] :Chocoolate 1/6 別注版 armored batman 人偶 (black chrome version)

hulk123 發表於 19-9-2016 11:50 AM
之前隻電鍍白兵同ironman

無訂呢2隻唔知有咩分別

ps: 我唔係幫HT講好說話. 我都同意sample同實物隻色都幾大分別, 不過我反而又更喜歡實物隻色, 只係個人口味的不同.
jeffloh 發表於 19-9-2016 01:50 PM
無訂呢2隻唔知有咩分別

ps: 我唔係幫HT講好說話. 我都同意sample同實物隻色都幾大分別, 不過我反而又 ...

師兄都講了重點, sample同實物隻色都幾大分別, 好多人都係睇sample先訂, 所以就多人鬧:blame:
最慘是那些買齊兩隻 version, 本想一隻原色一隻電鍍色,點知而家兩隻差不多一樣色!
2littlemoney 發表於 19-9-2016 03:04 PM
最慘是那些買齊兩隻 version, 本想一隻原色一隻電鍍色,點知而家兩隻差不多一樣色!

咁又唔係一樣色 都差几遠 一隻係OK灰色 另一隻係孩之宝膠色加怪色戰損痕.....
通常HT 貨不對辦都係貨比辦靚(好似肌肉BATMAN)...今次貨比辦醜真係好少見 (對上一次係咪IRONMAN 果只大牛龜)....
小弟(海外)剛致電sideshow, 以"貨不對辦, 有誤導之嫌"為由, 成功爭取免訂并全數退款.
ultramanwai 發表於 19-9-2016 02:54 PM
師兄都講了重點, sample同實物隻色都幾大分別, 好多人都係睇sample先訂, 所以就多人鬧

我都明白, 始終玩玩具(唔係炒)的人都係真係喜歡先去訂, 依家實物又的確同sample有好大的差別. 多人批評都好合理.

可能我本身真係喜歡啞色, 所以錯有錯著實物我反而更喜歡. 當然如之前說呢d只是口味不同, 好似有人喜歡奶茶, 有人喜歡咖啡, 無話邊種先至好飲. (HT依家似係賣奶茶但變了鸳鸯味....)
其實小弟都唔太喜歡隻BATMAN太過白銀色,搞到成隻ROBOCOP咁,黑銀其實都接近原著色,其實官圖同大貨係接近的,只係又一城個辦出事,做成誤導。

[quote]wing1123

你就咁 walkin 上 SB 佢就退錢比你?定係你之前同佢地傾過?
那麼現在 SB 是不是人人可以退錢了?
一直無包膠POST.....得德哥一個, 都唔係好知出到咩樣
wing1123 發表於 20-9-2016 03:05 PM
尋晚就咁上去走埋櫃位話退錢…我當時用既語氣已經唔太友善話大貨出成咁仲好意思要我比尾數

師兄你好勁!同我地出左口氣,等候活下次不敢衰左又不解釋。好野!
youlovetoy 發表於 20-9-2016 03:21 PM
一直無包膠POST.....得德哥一個, 都唔係好知出到咩樣

睇左德哥 post 都重未知隻野什麼樣子?不要玩吧師兄!你要知其他 HT 打手 blogger 已被通知不要出 post 呢,哈!
wing1123 發表於 20-9-2016 03:52 PM
我而家只keep返普通色個隻算…當初真係貪過癮
想要埋隻電鍍色…佢而家整唔到個效果出黎…我keep
黎都無 ...

一如我所料,買了兩個 version 的師兄最慘!侯活點對得住呢班 die hard fans 啊?!
2littlemoney 發表於 20-9-2016 03:37 PM
睇左德哥 post 都重未知隻野什麼樣子?不要玩吧師兄!你要知其他 HT 打手 blogger 已被通知不要出 post  ...

始終只係睇相, 未睇實物, 費事亂UP我都買左哂兩個版本, 但爭幾粒鐘未拎得, 前幾日先拆左隻灰色版出黎撚下, 唔係咁鐘意
話退左訂果位師兄吹水吹到上西藏 XD 無記錯之前Antman又係話自己退左訂。
mikecc0322 發表於 20-9-2016 04:50 PM
話退左訂果位師兄吹水吹到上西藏 XD 無記錯之前Antman又係話自己退左訂。

吹到上西藏?你點解咁肯肯定佢地吹水呢?