Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[Hot Toys] :Chocoolate 1/6 別注版 armored batman 人偶 (black chrome version)

wing1123 發表於 17-9-2016 09:20 AM
又一城個樣版個隻就係真正電鍍,當日現場睇係"令"到反晒光...但大貨呢隻我已經比噴油師父實物睇過佢都好肯 ...

我都好應同師兄做法, 基本上唔一樣, 如果唔一樣, 係唔係一早要先通知? 如果隻ironman 由紅色, 比您時變左綠色您要唔要?  講法好似好誇 , 但事實係咁 , HT錢就收左, 貨要唔要就自己決定
本來上去取貨 ,一睇見個版個反應係 -- 有無搞乜錯呀,呃膠我錢,即刻走,上網賣單算
H T  你好野。等天收
kazfaboy 發表於 17-9-2016 09:39 AM
唉 , 訂時明明係電鍍, 依家變到咁 , 好有比人呃既感覺,  依家攪到好唔想要
想問問大家, 其實咁樣係咪可以 ...

上㳄 antman 冇左關面罩自動 light up 功能事件,我去信
消委會,已經証明左是可以令 HT 退訂。不過好多人
都話隻 antman 好正收貨而冇乜人理!
今次我都有買呢隻,雖然都覺冇左電鍍,但都覺得隻
公仔好正收貨,今次不滿意的人我想都是買埋普通
版果 d 網友,原本佢他們想儲一隻電影原色,一隻電
鍍色,所以而家有不滿可以理解,大家可以去消委會
投訴,這確是一個有效的途徑!
2littlemoney 發表於 17-9-2016 02:55 PM
上㳄 antman 冇左關面罩自動 light up 功能事件,我去信
消委會,已經証明左是可以令 HT 退訂。不 ...

問心
消委、退錢唔係唔得
但作為一個玩家,係要佢件貨,唔係要個舊訂金
貨不對辦始終都係貨不對辦
退錢係無損失,但屋企就點都係「少左舊野」
zakkee57 發表於 16-9-2016 11:54 PM
我諗應該盔甲有部分係用PVC所以唔可以電鍍, 所以全部改噴金屬色. 但依個問題做辨前應該要留意啦.

那麼為什麼隻 prototype 又做到電鍍效果?
NelCHK 發表於 17-9-2016 03:02 PM
問心
消委、退錢唔係唔得
但作為一個玩家,係要佢件貨,唔係要個舊訂金

完全明白你的心情,我都只是見果位師兄問要求賠償辨法,而介紹他去消委會投訴。
2littlemoney 發表於 17-9-2016 03:11 PM
完全明白你的心情,我都只是見果位師兄問要求賠償辨法,而介紹他去消委會投訴。

咁又真係得呢個方法
一係退錢一係收貨
2littlemoney 發表於 17-9-2016 03:04 PM
那麼為什麼隻 prototype 又做到電鍍效果?

prototype 用PU物料是可以電鍍的.
zakkee57 發表於 17-9-2016 04:28 PM
prototype 用PU物料是可以電鍍的.

那麼為什麼 final product 不可以照做?
2littlemoney 發表於 17-9-2016 04:47 PM
那麼為什麼 final product 不可以照做?

因為生產上一些部分用PVC 係軟膠(例如手), 上唔到電鍍. 要好似ABS果一類硬膠先可以電鍍

zakkee57 發表於 17-9-2016 05:21 PM
因為生產上一些部分用PVC 係軟膠(例如手), 上唔到電鍍. 要好似ABS果一類硬膠先可以電鍍

如你所說這就是一個有預謀的騙局了!
睇版係比較光, 現貨係比較暗黑, 係有出入, 但個人可以接受!!
2littlemoney 發表於 17-9-2016 05:31 PM
如你所說這就是一個有預謀的騙局了!

咁又未必係預謀嘅。只不過做辨時冇諗清楚生産有乜問題。到生產先知瀨嘢,唯由全噴油。反正佢出乜做客既都好似要焗食:no:
ironman3 發表於 17-9-2016 05:42 PM
睇版係比較光, 現貨係比較暗黑, 係有出入, 但個人可以接受!!

所以我都認為只是都買埋普通版 armored batman 的人會比較難接受,我都覺沒有問題。
呢隻本身不及dk咁大愛
見佢鍍黑靚左先訂,所以我都接受到