Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港鐵又出招,各位師兄要注意下了!!

mpp025 發表於 14-9-2015 11:25 AM
謝謝你有留意我,還稱讚我!其實我也是向你學習的!
不追問,所以我唯有由衷的,祝福你生活及工作愉快 ...

其實我無留意你架,你看得自己太高了,
不過你向我求教,我本住有教無類的心,
當然要指導下你啦。

不過我都由衷的希望你答下問題,
不竟2月屈完人打手到9月都唔敢答,我難免會好奇既。
mpp025 發表於 14-9-2015 11:27 AM
有幾耐?以月來説?

以月來説:@

難不成師兄只做散工,咁你要努力啦,
今時今日競爭好大架,年紀愈大愈難有人請架
mpp025 發表於 14-9-2015 11:07 AM
原來只是那樣!那麼即是不能準確的分辨啦,問華人又拉了去那,還是未看清楚問題呢!為免使師兄尷尬,以保 ...

師兄一而再係我回覆後先編輯自己內容,果然貫徹稚氣之道:x
Code 發表於 14-9-2015 11:32 AM
以月來説

難不成師兄只做散工,咁你要努力啦,

師兄!睇怕你真的是以月計入職期的港鐡新員工,不要再裝作老經驗了!{:1_374:}
mpp025 發表於 14-9-2015 11:56 AM
師兄!睇怕你真的是以月計入職期的港鐡新員工,不要再裝作老經驗了!

:x我除左笑,都無咩好講了,師兄做散工要加油呀,試下搵份工做一年,呀,半年都好呀:x:x
Code 發表於 14-9-2015 12:00 PM
我除左笑,都無咩好講了,師兄做散工要加油呀,試下搵份工做一年,呀,半年都好呀

要回答我問你入職有幾耐真的很難答嗎?小於一年吧!
mpp025 發表於 14-9-2015 12:03 PM
要回答我問你入職有幾耐真的很難答嗎?小於一年吧!

要計比你呀,假設1年有12個月,2年有24個月,3年有36個月,4年有48個月etc....:x:x:x:x:x

好彩你問月喳,問日我要用計數機X365重要扣假呀散工王:x:x:x

本來答下你好易,但見你keep住無腦咁出結論我就想玩多陣:x:x:x:x

痴線,中午流流笑到好辛苦:x
Code 發表於 14-9-2015 12:12 PM
要計比你呀,假設1年有12個月,2年有24個月,3年有36個月,4年有48個月etc....

好彩你問月喳,問 ...

以笑遮醜,掩飾自己是港鐵,不足一年的新入職員工,以為只憑那短短的年資,便能看清楚一切!又是典型的自以為事的行為!以那樣的處事心態去工作,小心做錯事,誤己誤人!可笑!
mpp025 發表於 14-9-2015 01:52 PM
以笑遮醜,掩飾自己是港鐵,不足一年的新入職員工,以為只憑那短短的年資,便能看清楚一切!又是典型的自 ...

我真係好佩服你出完醜重可以自圓其說既能力,講多句,不妨Google了解下咩係"恥笑",
做左咁多年人都唔識分其實好可憐,與時代脫節但又不得不擺出一副滿有閱歷既姿態,
以為講兩句評語、滿腦子幻想就可以遮蓋自己醜態,唔肯亦無膽接受自己失敗、出錯,重面子,
典型既自以為事"老屎忽":x:x:x
Code 發表於 14-9-2015 02:56 PM
我真係好佩服你出完醜重可以自圓其說既能力,講多句,不妨Google了解下咩係"恥笑",
做左咁多年人都唔識分 ...

港鐵的新仔(菜鳥),只做了數月,便以為自己能看通一切!還一直在裝老手!但上得山多終遇虎,謊話說得多是掩飾不了你的愚昩無知!今次你真正出洋相!現在還在死雞撐飯蓋!笑了!{:1_208:}
如果是朋友交收也不可以嗎?用信封裝錢可以嗎?只是以物亦物,交收列為小販活動有點說不通。。。
wil 發表於 15-9-2015 03:05 AM
如果是朋友交收也不可以嗎?用信封裝錢可以嗎?只是以物亦物,交收列為小販活動有點說不通。。。

只是信封應該無問題, 但有 d 人真係大大袋, 仲要三四袋, 每日五點開始,企定定係度交收, 基本同小販無分別, 場面何時其壯觀。
呢排都 黃大仙交收 , 未驚過
係旺角 油麻 , 太子 果d 姐
wil 發表於 15-9-2015 03:05 AM

其實用信封這樣應該可行的,不要太張揚便可,職員也是打份工的,只要不要使大家難做!
樓下師兄所說也是正確,如不是太大袋,如像小販一樣地擺賣!應該職員也不會理會!
so far traded at ymt ok but changed to other places lu most of the times