Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港鐵又出招,各位師兄要注意下了!!

頭像被屏蔽
平常交收我大多都愛去油麻地地鐵站,試失達/信和中心門口交收的~大家試
其實真的是不在那嚴格執行的站交收便可以,便沒必要顧慮那麼多了!
而且樓主的目的也是提示各位的師兄的!
rainmaker313 發表於 9-9-2015 10:41 PM
其實係地鐵站交收貨品買賣雙方交易完就好快散,又邊會似D強國人咁係個大堂打躉吖,港鐵唔理果D強國人走 ...

你去旺角站睇下先講。
wannnnnabe 發表於 11-9-2015 10:03 AM
強國人係地鐵站內偷電充電話,係地鐵站內痾屎痾尿又唔捉又唔罰? 走去捉港人交收,係咪有病?

通常呢類垃圾都係想盡快趕佢地走,班蝗蟲一推好麻煩.
無見識果d人先會話人誤認台灣人或是其他地區的華人既人:x

至於偷電問題根本係無人手搞,其實而家捉乜捉乜、打通兩邊呢d麻煩野暗地都有不滿btw 其實捉交收都實施左幾年,做乜又hit返
利申:港鐵職員
seatang 發表於 9-9-2015 10:23 PM
我覺得如果講呢句野之前, 捉左上水水貨客先啦

果邊有外判一間公司做......但成效有目共賭...............
搞咁多不如搞掂d小販重好啦.......罰果幾舊都無阻嚇力
Code 發表於 14-9-2015 07:37 AM
通常呢類垃圾都係想盡快趕佢地走,班蝗蟲一推好麻煩.
無見識果d人先會話人誤認台灣人或是其他地區的華人 ...

在下不才!麻煩請列出怎樣在表面上,準確分辨出各地區華人的分別,師兄日常在討區表現出那樣高明,又是港鐵員工,理應日常見多識廣,相信定能在短時間及有能力的準確分辨吧!:77:
mpp025 發表於 14-9-2015 10:49 AM
在下不才!麻煩請列出怎樣在表面上,準確分辨出各地區華人的分別!

講經驗既,最易分係口音、其次衣著、最後樣貌,鼓勵閣下出去接觸外界
還望閣下面對"金髮、碧眼說英文的"不會全都當係美/英國人吧:65:
Code 發表於 14-9-2015 11:00 AM
講經驗既,最易分係口音、其次衣著、最後樣貌,鼓勵閣下出去接觸外界
還望閣下面對"金髮、碧眼說英文的"不 ...

原來只是那樣!那麼即是不能準確的分辨啦,問華人又拉了去那,還是未看清楚問題呢!為免使師兄尷尬,以保持師兄一 向在論壇上表面精明及幹練,我真的不應在這問題上再追問!:ar:
Code 發表於 14-9-2015 11:00 AM
還望閣下面對"金髮、碧眼說英文的"不 ...

還未恭喜師兄成為港鐵員工,希望師兄能融入其中,遠離漂泊無依的生活!:)
mpp025 發表於 14-9-2015 11:07 AM
原來只是那樣!那麼即是不能準確的分辨啦!為免使師兄尷尬,以保持師兄一 向在論壇上表面精明及幹練,我 ...

準確=100%

哦,原來玩文字遊戲,咁真是要講句投降:77:
我認真答你其實係我傻就真啦。

題外話,由2月屈完我打手到9月都答唔到我問題,今日又轉玩文字遊戲,
師兄你都保持一向在論壇上表面精明及幹練既形象呀,期待你下次演出,
呀,不過你話唔會再追問,希望你唔會自打嘴巴,令師兄你自己尷尬/出醜:)
mpp025 發表於 14-9-2015 11:18 AM
還未恭喜師兄成為港鐵員工,希望師兄能融入其中,遠離漂泊無依的生活!

都做左好耐了,唔係點會比你有經驗分蝗蟲呢,
我都希望師兄能平安渡過所餘的人生,
平常心過活,繼續保持一貫稚氣:)

Code 發表於 14-9-2015 11:19 AM
準確=100%

哦,原來玩文字遊戲,咁真是要講句投降

謝謝你有留意我,還稱讚我!其實我也是向你學習的!:)
不追問,所以我唯有由衷的,祝福你生活及工作愉快順利,希望你能安心的接受這衷心的祝福!{:1_235:}
Code 發表於 14-9-2015 11:25 AM
都做左好耐了,唔係點會比你有經驗分蝗蟲呢,
我都希望師兄能平安渡過所餘的人生,
平常心過活,繼續保持一 ...

有幾耐?以月來説?{:1_236:}