Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Avengers 2 復仇者聯盟2 電影討論區 - 嚴重劇透,慎入

有無師兄有多D ultron ultimate既圖
到衣家我對佢個樣都仲係好模糊...
lpoks12 發表於 28-4-2015 11:45 AM
有無師兄有多D ultron ultimate既圖
到衣家我對佢個樣都仲係好模糊...

夠清未? 睇完套戲,我只記得Scarlet Witch:shy:
睇完覺得今集D細節同伏線位做得幾足
好多Avengers既場景,對話,情感,都令人諗到CIVIL WAR既起始同伏線。
今集可以當之後CA3,Thor3同A3既引線甘睇,反而ULTRON故事只係配菜
天碼 發表於 28-4-2015 12:11 PM
夠清未? 睇完套戲,我只記得Scarlet Witch

thx ching
不過呢隻係ultron prime
我想睇最終版本個個LOOK:$
lpoks12 發表於 28-4-2015 12:50 PM
thx ching
我想睇最終版本個個LOOK

佢最終形態個樣俾我既感覺就好似係一個魚頭咁既樣......
天碼 發表於 28-4-2015 12:11 PM
夠清未? 睇完套戲,我只記得Scarlet Witch

其實電影版紅女巫好令人失望,好似師奶,反而black widow仲好少少。
justice_wing 發表於 28-4-2015 01:07 AM
雖然 vision 係有 back story 支持,但我始終覺得佢然咁樣出黎,又混亂又求其,我真係睇唔明。

仲有thor ...

Vision出場好似好勁, 點知好快就企返係度大家吹水.
個氣氛即時跌返落黎.
Thor打佢一野果下好自完其說
qlicopretz 發表於 28-4-2015 01:36 PM
Vision出場好似好勁, 點知好快就企返係度大家吹水.
個氣氛即時跌返落黎.
Thor打佢一野果下好自完其說

Vision"出世"的方法其實我覺得幾怪. 首先ultron去搵齊材料, 之後整o左個body. 唔明點解一定要插住線來upload?? 因為佢之前都只係"想"一下就可以用網上理財過數, 反而upload就要實線?(科技突然落後o左?) 再說既然佢攪咁多野目的係做一個完美的body比自己, 咁應該最重要係upload自己入新body, 而唔係無啦啦走出去打吧. 佢可以控制其他ultron 兵去打, 咁一路打一路upload唔得嫁咩? 最終攪到body都比人搶走埋...其實都幾抵死....
jeffloh 發表於 28-4-2015 02:01 PM
Vision"出世"的方法其實我覺得幾怪. 首先ultron去搵齊材料, 之後整o左個body. 唔明點解一定要插住線來upl ...

Ultron自己無哩種技術,所以揾之前無殺的女教授; 而個女人話要製造哩個身體就只能直接插線。 Avengers殺到黎,女巫同快銀不屑佢真正想法係毀滅地球的人類而閃咗; 亦解除女教授的控制,Ultron心知D兵仔阻止唔到復仇者; 最後只能用車運走,之後繼續係車內同個生命體直插XD隊長趕到搞亂檔,反駁位係歐創可以派十幾隻兵夾走隊長; 自己繼續插~但真係完成咗就會無Vision的出現,只有新body的Ultron……要鋪一大段先有出現Vision的機會。

呢套野真係雷聲大雨點小 中文戲名叫奧創紀元 ,整起塊地就叫紀元?
一開波 講ultron 佢可以電腦網路間隨意傳送走動,剩係呢樣已經夠屈機,HACK 左SHEILD 部空艦可以玩晒

ChrisLamXYZ 發表於 28-4-2015 02:28 PM
Ultron自己無哩種技術,所以揾之前無殺的女教授; 而個女人話要製造哩個身體就只能直接插線。 Aveng ...

我記得女教授只係話製造個body要3小時, 但ultron可以upload住自己上去先 (唔sure有無記錯, 如有錯請指正) 因此ultron先走去連線. 因為如果要連住先可以製造vision的話, 咁佢之後都係走o左去打, 仲比人搶埋個body因此又點製造? 所以唔明點解upload自己入新body只可以連線咁整, 如果有wifi就可以一路upload一路打~

當然我明白如果唔係咁vision就出唔到場啦~ 我只係覺得奇怪後段ultron好似蠢o左同傻仔o左好多咁~(但其實佢有d可愛~ XD )
jeffloh 發表於 28-4-2015 03:06 PM
我記得女教授只係話製造個body要3小時, 但ultron可以upload住自己上去先 (唔sure有無記錯, 如有錯請指正) ...

可以當佢係另一個Tony,d性格差不多; 佻皮可愛又鐘意玩野:p

可能直插個body純正d,Wi-Fi再加密都可能有不明訊息污染咗個body:D
dasw123 發表於 28-4-2015 03:02 PM
呢套野真係雷聲大雨點小 中文戲名叫奧創紀元 ,整起塊地就叫紀元?
一開波 講ultron 佢可以電腦網路間隨意傳 ...

電影就係咁,奧創玩哂只會出現係漫畫到; 電影只能濃縮仲要略略帶過~因為最終目標係為Thanos鋪路!
lpoks12 發表於 28-4-2015 12:50 PM
thx ching
我想睇最終版本個個LOOK

依個樣?其實睇完都吾太分到,戲內無咩清楚鏡頭甘。

覺得套戲去得好急,ultron甘簡單就收晒
warxv 發表於 28-4-2015 11:42 AM
ULTRON問題出左佢係一個完全唔稱職反派,計劃一個接一個失敗,目標由滅世變到叫殺個人証明復仇者做唔到乜...
...

civil war 應該唔會講公開超級英雄身份,是關好似人人都知佢地真正身份。