Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] MAFEX 黑夜之神三部曲 No.008 BAT-POD【開箱文】22樓已加相

小堅 發表於 24-4-2015 10:15 AM
THX師兄...
仲有一個問題...
係唔係後輪轉起上黎冇前輪咁順???

嗯~ 我頭尾轆都轉得好順喎!!
孫行者 發表於 26-4-2015 01:59 AM
哩部Mattel The BAT仲可以搵得到,可以放隻3.75" BATMAN入去駕駛倉

今日經過見到得番1隻長予矛bane:63:
Wps 發表於 27-4-2015 01:59 AM
今日經過見到得番1隻長予矛bane

SSP批發街都有間分店,係X金商場果邊,間鋪叫X果積X,同橋底果間一樣都係賣果啲嘢
孫行者 發表於 26-4-2015 06:53 PM
嗯~ 我頭尾轆都轉得好順喎!!

噢...
不過都唔緊要...
識得轉就得...
我尾轆麻麻地...
goldwater 發表於 24-4-2015 03:44 PM
我訂精粉6魚5..... 出左唔夠一星期FULL PAY買現貨仲平過比尾數

MAFEX 次次都係咁, SPIDERMAN DX 又係咁, ...

我係超淫度訂
%*)
全度都第一日到貨就call我{:1_377:}
Gainax 發表於 26-4-2015 01:51 PM
師兄我都係精粉訂,

上次拎batman有平番少少,唔知今次有無?

上次有平番咩? 佢自動平番比你?

一共收你幾錢呢?
有mattel版,諗緊買唔買呢隻
Assassin 發表於 27-4-2015 11:18 AM
有mattel版,諗緊買唔買呢隻

MAFEX版可以Match隻1.0/2.0 BATMAN仲有Catwoman,而且仲可以裝把EMP係車尾

Mattel果部做咗舊化無禁靚,又唔可以裝把EMP係車尾,我之前都miss咗Mattel版,果時以為淨車,點知道原來佢仲可以Match到啲6",幸好有MAFEX版彌補返我嘅損失:)

注意
就算有Mattel版都Match唔到MAFEX版隻BATMAN,因為你會無咗果對專用駕駛BAT-POD嘅機車手
所以你有Mattel版都用唔到隻MAFEX版BATMAN黎揸BAT-POD,除非你用返Mattel 6"果啲就話得……:cool:

我唔係賣花讚花香,如果講市面上嘅BAT-POD,MAFEX版可以話係暫時最Detail果部,相比起Hotwheel,桂正和,Mattel版
Hotwheel超合金,本身只係一部模型,擺隻BATMAN上去點樣都係怪,因為比例問題
桂正和果部最大鑊係個前轆造得距離太遠..隻BATMAN又造得唔似,可動又唔夠MAFEX高,而且硬膠斗篷一塊過,M記玩內藏鐵線做到飄逸效果已經完勝~{:1_377:}

Mattel版個設計最主要For返佢自己啲6" Movie Masters Figure

小堅 發表於 27-4-2015 09:32 AM
噢...
不過都唔緊要...
識得轉就得...

好想睇到有師兄分享MAFEX隻BATMAN騎著部BAT-POD迎面衝向Joker小丑果一Part
自己本身唔鐘意奸角所以無買Joker,唯有等其他師兄分享哩一幕電影情節~
:78:
孫行者 發表於 27-4-2015 03:19 PM
好想睇到有師兄分享MAFEX隻BATMAN騎著部BAT-POD迎面衝向Joker小丑果一Part
自己本身唔鐘意奸角所以無買J ...

我可能要等埋隻CATWOMAN先再出POST...
希望今個月隻CATWOMAN冇乜大問題...
已經唔理關節問題呢D野...
我最驚佢到時企唔穩就大鑊...

P.S. 師兄係唔係一定要拆左BATMAN對手先可以方便裝上部車到???
小堅 發表於 27-4-2015 03:22 PM
我可能要等埋隻CATWOMAN先再出POST...
希望今個月隻CATWOMAN冇乜大問題...
已經唔理關節問題呢D野...

拆晒雙臂落黎裝咗上去BAT-POD先,咁會容易一啲

唔拆雙臂先,揸車手會好難對得準BAT-POD個手柄位..
孫行者 發表於 27-4-2015 03:27 PM
拆晒雙臂落黎裝咗上去BAT-POD先,咁會容易一啲

唔拆雙臂先,揸車手會好難對得準BAT-P ...

我諗住裝左上去就唔拆...
其實BATMAN坐上BATPOD上面真係幾型下...
小堅 發表於 27-4-2015 03:30 PM
我諗住裝左上去就唔拆...
其實BATMAN坐上BATPOD上面真係幾型下...

哩個扣都可以拆咗出黎先,如果照說明書咁裝,佢係教你對準把EMP上面扣完,再對準下面黎扣,咁樣會好難扣到把EMP上去,建議先拆咗果個扣落黎先,扣好咗先裝返上部BAT-POD度咁會容易好多
孫行者 發表於 27-4-2015 03:41 PM
哩個扣都可以拆咗出黎先,如果照說明書咁裝,佢係教你對準把EMP上面扣完,再對準下面黎扣,咁樣會好難 ...

師兄,我想問下呢個扣,係唔係就係你前面所講既配件之一???
因為我隻都未開盒睇...

小堅 發表於 27-4-2015 03:45 PM
師兄,我想問下呢個扣,係唔係就係你前面所講既配件之一???
因為我隻都未開盒睇...

就係果個扣,可以一分為二的,唔好照說明書咁成舊裝晒上去BAT-POD度先,因為我試過照著說明書咁裝把EMP上去,結果差啲整爛個車尾..:(

果個位一分為二作用係比你可以360度黎旋轉把EMP

下面果Part係反面教材黎,唔好跟著做..{:1_204:}