Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] MAFEX 黑夜之神三部曲 No.008 BAT-POD【開箱文】22樓已加相

edmondphk 發表於 24-4-2015 07:57 PM
我覺得一般,最多只值4,5魚貨仔

聽日睇下實物先,,,,,,,
edmondphk 發表於 24-4-2015 07:57 PM
我覺得一般,最多只值4,5魚貨仔

某啲地方,港版做到後者個價,日版會貴小小

其實諗深一層,TDKR 夜神起義套戲後半多數都係日頭落雪環境下拍攝

你部BAT-POD果啲白色膠漬望落去又真係有幾分似落雪所做成嘅痕跡
:DD
孫行者 發表於 23-4-2015 06:35 PM
影片回顧:
https://youtu.be/aj1Q_BAqwa8

Thanks !正呀!!!!
lkljason 發表於 25-4-2015 12:31 PM
Thanks !正呀!!!!

今次哩部BAT-POD啲qc做得幾好,粗電線,唔易斷,硬身車轆帶有真實車軚味
車頭兩邊燈膽位可以用黎比識DIY嘅人加燈

上色造工媲美HT部1/6,上色方面好有金屬感,Detail做得幾到位唔計HT 1/6,哩部可以話係現今最Detail嘅版本

之前HotWheel果部幾靚都好,咪又係無得裝把EMP去車尾,得個睇字,MAFEX哩部直頭推得,玩得~
{:1_377:}
孫行者 發表於 25-4-2015 12:53 PM
今次哩部BAT-POD啲qc做得幾好,粗電線,唔易斷,硬身車轆帶有真實車軚味
車頭兩邊燈膽位可以用 ...

我訂咗,但考慮唔拎。
gumng 發表於 25-4-2015 05:00 PM
我訂咗,但考慮唔拎。

點解ar,巧正喎,我本身冇諗住入,都入咗
睇左個盒, 唔算重又唔太大盒, 感覺6舊幾水又d貴, 出面包左膠袋睇唔到qc好唔好, 真係又睇運氣, 中好貨應該要買埋6合彩
wilson3a10 發表於 25-4-2015 06:57 PM
睇左個盒, 唔算重又唔太大盒, 感覺6舊幾水又d貴, 出面包左膠袋睇唔到qc好唔好, 真係又睇運氣, 中好貨應該要 ...

我部港版都係5魚幾咋喎~
真係幾detail吓,值得慢慢細味欣賞每一個細節位!
個腳踏位上色仔細一流,好重金屬味
Wps 發表於 26-4-2015 12:50 AM
真係幾detail吓,值得慢慢細味欣賞每一個細節位!
個腳踏位上色仔細一流,好重金屬味

哩度有師兄去咗黑店買,結果中咗招佢部BAT-POD缺咗件..:@
孫行者 發表於 23-4-2015 11:32 PM
尋晚除咗去入BAT-POD之外,另外仲入多兩隻3.75" BATMAN比隻The BAT同林寶堅尼用,原本林寶果隻我比&# ...

師兄右上隻公仔喺邊買? How much?
我只有左面嗰隻,買咗4草嘢
孫行者 發表於 26-4-2015 12:55 AM
哩度有師兄去咗黑店買,結果中咗招佢部BAT-POD缺咗件..

邊間黑店??

…………………………………………
Wps 發表於 26-4-2015 12:55 AM
師兄右上隻公仔喺邊買? How much?
我只有左面嗰隻,買咗4草嘢

右邊果隻係駛E街買,街日王商場附近,右邊果款係外國限定版黎一套5款

我入晒4款BATMAN,無入到Bane,BATMAN有全黑色/黑紅色/藍色同全銀色,每隻版都送唔同武器配件,我聽日再補圖上黎
孫行者 發表於 26-4-2015 12:55 AM
哩度有師兄去咗黑店買,結果中咗招佢部BAT-POD缺咗件..

黒店?
係咪意思即係已開咗外面包住嘅雪㴝紙先賣?