Toysdaily 玩具日報

查看: 41861|回復: 164

[玩具報告] MAFEX 黑夜之神三部曲 No.008 BAT-POD【開箱文】22樓已加相

部Medicom MAFEX TDK Trilogy No.008 BAT-POD 22/4出,我即日就入咗手,5魚幾仲平過姑煮,下面我會玩一啲獨家裝備,首Post{:1_377:}

包裝正面

包裝背面

包裝側面

包裝底面

BAT POD

入面有兩個吸塑
左邊個吸塑保護著車頭個轆,右邊個吸塑保護著配件

配件:
駕駛BAT POD造型手一對,另外果舊係用黎扣著EMP電磁脈衝槍係車尾

底座

說明書

裝上EMP電磁脈衝槍

我把EMP係跟著說明書咁裝,亦即係同TDKR 夜神起義電影入面隧道果Part一樣,各位請留意下圖黃色地方,係見唔到EMP個槍柄,因為個槍柄係向上面,而唔係向下面

BATMAN係拎著EMP槍尾最幼果個地方拎把EMP上黎

BATMAN手持粘彈槍

BATMAN手持蝙蝠飛鏢

真正嘅BATMAN Mask,我係唔需要用公仔頭黎代替XD~:!

以下所有配件全部Match隻MAFEX BATMAN{:1_203:}
啲裝備全部都係Mattel,如果有入山口式果隻,都可以用山口式嘅蝙蝠飛鏢黎代替~

總結:今次部BAT-POD唔單止玩得�睇得仲聞得,部BAT-POD有陣車軑味,好逼真,好鐘意果陣味:DD

Wps 發表於 26-4-2015 01:51 AM
thanks
下次去睇睇先

哩部Mattel The BAT仲可以搵得到,可以放隻3.75" BATMAN入去駕駛倉
感謝分享 等到貨
請多拍點機車本體阿來聞香阿
今天終於攞左,大膽講句絕對值得擁有,除左個轆爭的的咁多,我唔覺我部ht版好佢多少,最正係終於可以坐上去,好感動
孫行者 發表於 25-4-2015 12:53 PM
今次哩部BAT-POD啲qc做得幾好,粗電線,唔易斷,硬身車轆帶有真實車軚味
車頭兩邊燈膽位可以用 ...

我訂咗,但考慮唔拎。
哩部BAT-POD Size係1/12,同Soap Studio果部Tumbler個車轆係一樣比例~
希望佢出埋大車:p

Tumbler?唔係掛又黎..:@

山口式都出咗,M記我諗機會唔大..

我覺得M記係睇中哩點,山口式有Tumbler同The BAT,唯獨係無BAT-POD,所以M記就出一部BAT-POD黎滿足我哋廣大嘅蝙蝠迷,完我哋一個心願~
:handshake:
[quote]
山口式都唔同sizeT_T. 師兄.有冇諗住買埋soap studio架tumbler ht架the bat a_a. 見師兄係忠fans 所以咁問xD
好快手喎ching,邊度買架?{:1_377:}
頭像被屏蔽
仲諗住會有batman騎住車嘅相添!:handshake:
這架電單車的設計真是簡單、有型、實用性高。
多謝分享。{:1_226:}
支持孫師兄好圖好報告,唔洗6魚入手E架 BATPOD 都算唔錯
之前仲訂左 SOAP 果架 Batmobile 同埋
Hottoys 果架 the Bat,今年內應該會齊曬,終於可以完夢
{:1_238:}
神打魔帝 發表於 23-4-2015 09:52 AM
支持孫師兄好圖好報告,唔洗6魚入手E架 BATPOD 都算唔錯
Hottoys  ...

神打師兄到時等你全家福相xD  窮人只買到batpod T_T
唉!我果隻有兩度有膠水積!
神打魔帝 發表於 23-4-2015 09:52 AM
Hottoys  ...

The bat 是究極之選,根本無位放,恭喜晒ching