Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2015年9月 超合金魂 GUNBUSTER BUSTER合金Color Ver.(官圖P8)

我自己浦fb gp 都多過呢到, 話曬post相又易, 又可以講$$
酒井法子第一首歌我識係夢冒險,PC engine 遊戲。
馬仔 發表於 14-9-2015 08:04 AM
酒井法子第一首歌我識係夢冒險,PC engine 遊戲。

希臘隻 laser 看來都没機會出 blu ray......
gazza1211 發表於 11-9-2015 10:32 AM
不止啦。現在不知道是TD人氣地下或者是少人玩玩具,一起d大型合金魂(之前GGG也是)一出已經有好幾個開盒 ...

當好多玩家的post被其他無謂的post壓到版面低位時,應該令好多真正玩家心灰。

近期我留意到多數人喜愛單一張相片多過我的分享,所以我停止發新玩具新聞及自己的玩具相。

科技發達我自己已經同自己友人改用FB,what's app交流玩具相片消息價錢。

明年再計劃同朋友開設玩具房,主要係方便自己朋友喺一個地方玩玩具打機訂玩具等。
所以已經好少上哩度。

taken 發表於 14-9-2015 10:40 AM
當好多玩家的post被其他無謂的post壓到版面低位時,應該令好多真正玩家心灰。

近期我留意到多數人喜愛 ...

其實這件事情, 由有 TD 第一天, 甚至其前身, 都沒變過, TD 素來最人氣的 post, 都是炒價, 黑店, 近年就多了 HT(我意思是罵 HT的), 至於玩具報告, 對不起, 多過三頁的, 已是繆繆可數。
hk小文 發表於 14-9-2015 11:32 AM
其實這件事情, 由有 TD 第一天, 甚至其前身, 都沒變過, TD 素來最人氣的 post, 都是炒價, 黑店, 近年就多 ...

yes, 所以單單只屈在政冶post原因上,是可恥的~
takeshi 發表於 14-9-2015 11:40 AM
yes, 所以單單只屈在政冶post原因上,是可恥的~

今天人們當襟個 like 已勝千言萬語( 自以為, 對不起, 我是不認同的, 但無奈風氣如d此), 你要人用洋洋十幾字覆你, 是不是要求太高呢?
hk小文 發表於 14-9-2015 11:47 AM
今天人們當襟個 like 已勝千言萬語( 自以為, 對不起, 我是不認同的, 但無奈風氣如d此), 你要人用洋洋十幾 ...

其實吾太對應到你對我的回應

anyway我只想表達TD變成今日是好多因素促成,並不完全是單一個logo post或政治主題可以有能力去改變~
takeshi 發表於 14-9-2015 12:00 PM
其實吾太對應到你對我的回應

anyway我只想表達TD變成今日是好多因素促成,並不完全是單一個logo post ...

我想説的其中一個因素, 就是社會風氣造成。
hk小文 發表於 14-9-2015 12:05 PM
我想説的其中一個因素, 就是社會風氣造成。

icic~~明白!

剛剛上面已有個例子

一邊說玩家的post被其他無謂的post壓到版面低位時,令好多真正玩家心灰。

但自已不喜歡某D post卻不斷出同類型的食物post去洗版,將不滿果個post 壓到版面低位,呢個行為亦吾見得有幾光彩~~

真係講就正氣~~
bigbigfriend 發表於 13-9-2015 12:03 AM
話曬曾經都係一線偶像,當年同木村老婆工藤靜香齊名,宜家攪到餐廳晚飯show都做......毒品真係害人不淺!

我都係fans…………………可惜

…………………………
taken 發表於 14-9-2015 10:40 AM

近期我留意到多數人喜愛 ...

Same feeling with me.........
CombattraV 發表於 14-9-2015 01:00 PM
Same feeling with me.........

其實我唔介意其他人表達政治取向,不過請放係閒聊區。

有D人話係價錢帖影響多D但那位人兄以前常問我某些玩具幾錢邊到入手,我睇完只會笑而不語。

C大也不必太上心,思想不同你覺得對其他人也會覺得係錯。

我繼續同自己朋友分享已經足夠。

PS今個星期隻重甲1J應該唔錯。雷神就差少少。
taken 發表於 14-9-2015 03:06 PM
其實我唔介意其他人表達政治取向,不過請放係閒聊區。

有D人話係價錢帖影響多D但那位人兄以前常問我某 ...

價錢 post 影響大, 和問你件玩具幾錢, 兩件事有衝突的嗎?問你價錢代表價錢帖影響不大? 又可以拉埋來説? 笑是可以的, 但請弄清一些邏輯便更加好了。
唔介意其他人表達政治取向,不過請放係閒聊區?!

唔介意?!

但我見到你正正就係不喜歡某D 係閒聊區的post,之後不斷出同類型的講食物post去洗版,將不滿果個政治post 壓到版面低位

真係面一套底一套,今天見識了