Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2015年9月 超合金魂 GUNBUSTER BUSTER合金Color Ver.(官圖P8)

HK小文大大,你不是話我吧? 我講真個喎,係上咁多年TOYSDAILY,係到講真係唔止3,5,7次,我只係齋講合金魂既睇法,其他玩具我從無咁講,唔係今次周街貨先咁講,你唔信我都無計! 我玩玩具,八成係合金魂,呢到大把勁人,我唔係扮專家,只係因為鐘意合金魂,所以特別會有留意呢個情況,如果唔信? 咁算了....
先前個個講到恨到發燒,但成晚就相都無張睇下。
hk小文 發表於 10-9-2015 10:36 PM
先前個個講到恨到發燒,但成晚就相都無張睇下。

今日先啱啱出,你都要俾D時間各師兄玩下先出post啦,又要擺pose,又要影相,又要上傳,又要寫文章,post完可能又俾人插幾嘢,真係小啲心力都唔得呀。
呢隻唔係Hottoys 出品, 冇官方御用玩家攝影師,可以一出貨就同時間有靚靚相睇架。
bigbigfriend 發表於 10-9-2015 10:48 PM
今日先啱啱出,你都要俾D時間各師兄玩下先出post啦,又要擺pose,又要影相,又要上傳,又要 ...

呢隻都唔駛用御用攝影師吧
只係隻野已經六七年歷史
對比今時今日有設計技術上差距,點影都唔會遮得住
Endless 發表於 10-9-2015 10:53 PM
呢隻都唔駛用御用攝影師吧
只係隻野已經六七年歷史
對比今時今日有設計技術上差距,點影都唔會遮得住

我想講只係時間問題,Hottoys第一日派貨就同時間有四、五個固定玩家post, 全部都係靚相,有D重要係PS相,呢度應該好多人都清楚。

由於呢隻唔係Hottoys, 所以唔好期待第一日就一定有相睇囉。
我開O黎只係想擺分體飛行型態, 一號機砌4隻翼仔上去時, 隻手最前O既橙色已經甩O左, 唔知邊度有呢隻油配番呢
chanand1 發表於 10-9-2015 11:51 PM
我開O黎只係想擺分體飛行型態, 一號機砌4隻翼仔上去時, 隻手最前O既橙色已經甩O左, 唔知邊度有呢隻油配番呢 ...

X2.................
bigbigfriend 發表於 10-9-2015 11:06 PM
我想講只係時間問題,Hottoys第一日派貨就同時間有四、五個固定玩家post, 全部都係靚相,有D重要係PS相, ...

不止啦。現在不知道是TD人氣地下或者是少人玩玩具,一起d大型合金魂(之前GGG也是)一出已經有好幾個開盒post了。。。可能熱愛Gunbuster的人早已買了舊版,冇咁熱愛的就算買回新版,也沒有那麼狂熱即時發報告。。。。
gazza1211 發表於 11-9-2015 10:32 AM
不止啦。現在不知道是TD人氣地下或者是少人玩玩具,一起d大型合金魂(之前GGG也是)一出已經有好幾個開盒 ...

玩具龍頭bandai已被hottoys超過了?
這隻第一次出時已沒有太多人鐘意同D店都冇乜返貨(但我係買左舊版D人),係機戰個勢和冇買既人好後悔所以帶起佢既話題性,但唔打機既人又有幾多個會睇過套OVA而認識同鐘意佢:(
嘉豬 發表於 11-9-2015 10:41 AM
這隻第一次出時已沒有太多人鐘意同D店都冇乜返貨(但我係買左舊版D人),係機戰個勢和冇買既人好後悔所以帶起 ...

打完機先睇返OVA就會發現好正,20年前既動畫依家都唔out!
哩隻gunbuster係少數合金魂中既好物, 唔買可惜
humanspider 發表於 11-9-2015 10:42 AM
打完機先睇返OVA就會發現好正,20年前既動畫依家都唔out!

講得啱~~~~~~~~~~!
gazza1211 發表於 11-9-2015 10:47 AM
講得啱~~~~~~~~~~!

所以我得兩隻合金魂就係佢同超獸
gazza1211 發表於 11-9-2015 10:32 AM
不止啦。現在不知道是TD人氣地下或者是少人玩玩具,一起d大型合金魂(之前GGG也是)一出已經有好幾個開盒 ...

一件純改色舊物, 應該唔會有任何驚喜, 少人POST正常