Toysdaily 玩具日報

查看: 142286|回復: 403

[最新報價] 2015年9月 超合金魂 GUNBUSTER BUSTER合金Color Ver.(官圖P8)

http://tamashii.jp/special/pickup/201509kgsj/

自從??? 淨係所謂政治post搞到甘?又Й&都賴落去,呢度D專唱跌post,專唱好post,新手扮專家亂吹reply etc...全部冇份...呢D冇影響變質...

果幾個post+個跌腳post就可以整死呢度,厲害厲害...我真係即刻比$請果D師兄幫我做網上forum killer

又係D or屎都吾出都賴佔中普選,講野比D logic啦好冇...

takeshi 發表於 11-9-2015 10:18 PM
自從??? 淨係所謂政治post搞到甘?又セ&都賴落去,呢度D專唱跌post,專唱好post,新手扮專家亂 ...

可能有啲港蛙只要有玩具玩, 假普選都冇乜所謂.   comment 唔講張相走去講個印, 如果唔係想個假普選洗咩咁大反應. 要真普選好正常.  

係囉,明明冇講,  點鮮會又講政治?唔好只識懶.  連自己住既地方都唔理, 遲早咩都冇得玩係抵.

CombattraV 發表於 11-9-2015 11:22 AM
其實容許小弟講句公道說話呢隻絕對唔係小人買,我尋日去咗一間朋友的玩具店吹水,單單一個兩個鐘內 ...

真係好同意! 唉....自從早排成日都比人抽水係政治到,一陣又"吸"個印,出一張圖POST完打個ENJOY又唔出聲...一陣又有隻玩具跌左係到扮好痛....真係已經覺得好多野變質左! 真心分享玩具的,還有幾多?大家明啦~  我以前一日都上幾次呢到,宜家一星期上幾次....感覺氣氛已大不如前!
gazza1211 發表於 11-9-2015 10:32 AM
不止啦。現在不知道是TD人氣地下或者是少人玩玩具,一起d大型合金魂(之前GGG也是)一出已經有好幾個開盒 ...

其實容許小弟講句公道說話呢隻絕對唔係小人買,我尋日去咗一間朋友的玩具店吹水,單單一個兩個鐘內佢已經賣咗12盒,一啲都無誇張,12個入面有9個度係walk in客,所以話佢係因為repaint就人氣低或小人買一定唔係事實。
講返TD呢度情況已經唔係最近先發生,其一而家好多人已經去咗FB啲羣組討論,post相及操作比較簡單,另一方面,先前已經有師兄講過近期呢度多咗一班五毛黨,馮有嘢新出就不停惡會評而且啲惡評係為惡評而評完全無point,咁慢慢就會令一班真心鍾意討厭玩具嘅人離開呢度,所謂劣幣駒良幣,慢慢小人嚟度真心討論玩具。

中肯啊.........  發表於 11-9-2015 11:28 AM
gazza1211 發表於 11-9-2015 10:32 AM
不止啦。現在不知道是TD人氣地下或者是少人玩玩具,一起d大型合金魂(之前GGG也是)一出已經有好幾個開盒 ...

當好多玩家的post被其他無謂的post壓到版面低位時,應該令好多真正玩家心灰。

近期我留意到多數人喜愛單一張相片多過我的分享,所以我停止發新玩具新聞及自己的玩具相。

科技發達我自己已經同自己友人改用FB,what's app交流玩具相片消息價錢。

明年再計劃同朋友開設玩具房,主要係方便自己朋友喺一個地方玩玩具打機訂玩具等。
所以已經好少上哩度。

takeshi 發表於 11-9-2015 10:18 PM
自從??? 淨係所謂政治post搞到甘?又Й&都賴落去,呢度D專唱跌post,專唱好post,新手扮專家亂 ...

係 土地問題至真。

首先,要期望一件事情不變,本身已是無可能;而再講,有些人懶感性的說,TD 變了和以前不一樣,緊係不一樣啦,TD 以前有幾多 member, 今天有幾多 member 呢?單是 member 人數增加,已令 TD server 冧過不知多少次! 政治post?香港去到今時今日,由早幾年李鐵打英超,港人感到自豪一份,今天打中國隊彷似打世仇一樣,仲要噓國歌,連足球運動也變成這樣,還可以覺得可以不理政治?
newnov 發表於 11-9-2015 09:21 PM
好多合金魂無睇過都會買的, 呢隻就真係麻麻, 太長手長腳, 頭又唔太靚, 唔夠型格

這隻大家稱為超合金魂中的夢幻逸品 可以被你嫌成這樣 你也真不簡單
地獄滾球 發表於 11-5-2015 07:49 PM
原色唔係絕版…

而係bandai唔想用復刻名義下…賣相同價錢姐!

"點解仲要出返原色版"

唔會再出, 就是絕版
唔介意其他人表達政治取向,不過請放係閒聊區?!

唔介意?!

但我見到你正正就係不喜歡某D 係閒聊區的post,之後不斷出同類型的講食物post去洗版,將不滿果個政治post 壓到版面低位

真係面一套底一套,今天見識了

{:1_208:}{:1_208:}{:1_208:}{:1_208:}{:1_208:}
有BANDAI 冇絕版, 呢次快快訂啦, 呢隻冇行多

相信改色的主要原因是要加定價, 如果直接再販就冇得加價了

睇返之前BANDAI的改色加價再販, 如重高MK-II, 泰坦3, 鐵甲萬能俠, 愛美神, 都係插水多, 唯一例外是V形電磁俠.

fungfelix 發表於 21-4-2015 10:10 AM
有BANDAI 冇絕版, 呢次快快訂啦, 呢隻冇行多

gunbuster上次都有行貨
真的是”有BANDAI 冇絕版”。:he:
哈哈哈哈
真係屎橋
終於等到鳥..................:)
B記你好野! 小弟年頭先上網後追.......
不過唔緊要, 快D再販EX雙子, 唔該.....
頭像被屏蔽
redfish 發表於 21-4-2015 10:11 AM
gunbuster上次都有行貨

當年我都係入左日版, 佢話無行貨....................:80:
馬仔 發表於 21-4-2015 11:10 AM
當年我都係入左日版, 佢話無行貨....................

"沒有行貨"的傳聞當年已經證實是流料, 行貨和日版的GAINAX証紙顏色是不同的
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... thread&tid=1050
wa...dee... i thought i am done with SOC...

need to order this one.

damn, come here too much ...
我最期待的畫面出現了:handshake:
希望平過而家炒價啦!
等睇詳情,咁其他野可以讓路先了
venom99 發表於 21-4-2015 11:06 AM
B記你好野! 小弟年頭先上網後追.......
不過唔緊要, 快D再販EX雙子, 唔該.....

我也在幾個月前後追了...   :time: