Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 承認 ~ 勝利之鍵 ~ 超合金魂 勇者王 Goldion Hammer (#47 UPDATED 機構人圖)

就算個是全膠,都應該會不舉。。。。你看佢幅圖片hammer頭都放地上而已。

我個人認為100%可變形
因為錘子能伸縮,高魯地的設計就是背個大鎚,鎚的正面藏顆頭而已
變形機構都在主體
然後100%,全膠件,只有少數關節用合金
至於玩過gx68的人,應該會知道gx68的肩關節還是合金,而且挺緊的
所以我認為鎚子舉得起來
而且開發人員打從ㄧ開始就預計要出高魯地鎚了
所以這個設計評估是已經在gx68裏面,不過長期擺設,應該會副個支架讓你把手給撐住
gazza1211 發表於 23-1-2015 11:47 PM
就算個是全膠,都應該會不舉。。。。你看佢幅圖片hammer頭都放地上而已。

ching, 又唔好咁快下定論, 可能你唔知又或者唔記得GX68只係配咗全可動大手掌同變形用手掌, 全可動大手唔洗講, 關節太多受唔到力去hold住鎚仔, 變形用手掌咁細根本唔夠大握棍身, 試問咁樣又點可能唔出Goldymarg大手而又舉得起鎚仔呢?
又未公布哂,咪咁快下定論住!
lydiamomo0903 發表於 23-1-2015 11:54 PM
我個人認為100%可變形
因為錘子能伸縮,高魯地的設計就是背個大鎚,鎚的正面藏顆頭而已
變形機構都在主體

我都認同
今時今日開發件咁實淨既主體就緊係預左D配件.  
我反而覺得佢地要取捨既係用有金屬定膠既問題大D
可能因為物料方面而影響GOLDEN HAMMER / GOLDY-MARG大細同外形.
玩過68件野會對BANDAI 有信心
個問題係,就算做埋手臂都肯定不舉,.....不過我都會追既,只希望不要鎚和手臂分開出:78:
配件開始浮現.:no:
其實我比較擔心就算手臂係全膠都會造成不舉...畢竟如果手臂做成可變的話也是有相當的分量的...設置專用支架應該系一個冇辦法之中嘅辦法....

Goldion Hammer第一次出果集其實仲未有大手
同埋初初個鎚係冇黃金馬迪個頭響度
可能淨係出鎚仔先都唔出奇
adinwong 發表於 30-1-2015 02:28 AM
可能淨係出鎚仔先都唔出奇 ...

CHING

槌子有分兩面,一面有馬克臉,一面只有一個類似瞄準鏡的東西

現在公布的照片都只有單面,刻意不展示另外一面

所以還很難下定論啦~
adinwong 發表於 30-1-2015 02:28 AM
可能淨係出鎚仔先都唔出奇 ...

唔會又分兩個版掛...........:blame:
個鎚支棍中間大大個接合位係度點解咁多人都話無得變機械人:(
yugi 發表於 30-1-2015 10:22 AM
個鎚支棍中間大大個接合位係度點解咁多人都話無得變機械人

就係囉, 會變到呢點我諗真係唔洗再爭議, 都話明下期見到隻手, 我諗分開鎚同Goldymarg出的機會都一樣唔高. 依家係唔知stealth gao II會唔會同呢pack出定再拆上市....
我估如果Goldymarg自出都要萬二Yen...
如果連Stealth GaoII 應該要兩萬,

魂限多數走唔甩