Toysdaily 玩具日報

查看: 142017|回復: 319

[最新報價] 承認 ~ 勝利之鍵 ~ 超合金魂 勇者王 Goldion Hammer (#47 UPDATED 機構人圖)

B記的策略是用「高定價」對抗「低日元」,先用過高的定價賺第一層「必買」的客戶,如果消情好就可以賺到盡!但如果消情不佳就分階段「減價」出貨,每個減價階段都總會有人覺得「平左」而入貨,那B記就差不多可以確保通販也可「穩賺」了。

但如果用此策略放在人氣不夠的Item上,大部份人會因定價過高,在第一階段覺得貴而唔買,之後雖然減價但因產品過氣、購買意慾減而唔買,結果出現大量死貨。

一切都只是市場策略,所以大家只要放開一點,自然會玩得開心一點:78:
redfish 發表於 21-2-2015 11:47 AM
18000日圓, 身為配件都咁貴, 銷情應該不樂觀

有邊個有勇者王既唔想買個鎚?一出唔買,到時食炒價後追仲慘

photo from sunrise twitter

Thank you for your information.  發表於 23-7-2015 03:28 PM
lydiamomo0903 發表於 25-3-2015 09:27 AM
以前的話我會覺得∼恩∼應該做不到貼地
合體之後可動應該不好
但千值練都能做到了..

千值練幾時出了勇者王糸列?
獨立用GX69出鎚仔:67:
順手速影一張

(雙槌壓境!太座撐腰
(嗚謝朋友家的GGG連槌+朋友太座
k_dash 發表於 22-7-2015 09:26 AM
師兄, 我會有咁樣的睇法係因為我有Studio Halfeye的GFG and Goldymarg, 基本上Bandai的同Halfeye的變型設 ...

師兄,的確係觀點角度o既問題,我認為變型玩具要加件先做到理想效果,係反映左廠方o既技術與誠意,今次GX-69 我覺得兩方面都不足,可惜為左GX-68 依隻都係要入
lydiamomo0903 發表於 25-3-2015 12:41 AM
外形OK
但腰不能轉,雙腳不能貼地.........
B社啊.....多跟千值練學習下吧

雙腳不能貼地: 師兄, 以goldymarg的變型設計, 雙腳不能貼地係無可奈何的 (車mode時腳掌要摺入大腿, 即係腳掌要係空心, 加上hammer heaven - 用來撬起釘紅色果2條係連住腳掌的, 咁樣的設計我真係唔覺得可以設計到貼地, 強如studio halfeye都只係做到轉腰而做唔到腳掌貼地, 我諗真係無法....)
yugi 發表於 26-2-2015 04:25 PM
用十年前比較無得比ga bor

而且好多人都系吸取唔到官圖無限好E個教訓
D相張張加曬料都仲系有人信
新好過舊系一定,但值唔值E個價就要睇大貨

頭像被屏蔽
我要將荷包變成光
千萬別放魂商店......
出晒D配件快D出GGGG la
個鎚應該變到型嘛???
要黎既始終都要黎.....:handshake:

但可唔可以連埋SGGG配件一齊出.....我唔想好似SR合金咁...分開晒....:no:

要等之如仲要比多一筆:time:
出鎚了。:shiny:
唔好剩係出個槌啦, 我要隻可變形既Goldmarg呀
d配件下下分開出, 你真識食.....
荷包又有難了。。。。。。
呢個鎚仔形狀好有Studio Halfeye (SHE)味wo - SHE版我覺得做得太大但各形態都做得好好, 如果bandai可以有齊SHE版各好處+改善過大呢點應該會好掂
又要俾錢啦, 期待隔離O個頁,
黃金右手可以變形0既話即係代表--------不舉:o