Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 -黃金魂 Soul of Gold-

評價係超低成本垃圾級別玩具廣告! 所有黃金變晒正太, 艾奧理亞表現似蛋散, 冇晒黃金聖鬥士風範! 劇名改為 "黃金恥辱暈" 當之無愧!:p
e夫人 發表於 31-3-2015 06:47 PM
評價係超低成本垃圾級別玩具廣告! 所有黃金變晒正太, 艾奧理亞表現似蛋散, 冇晒黃金聖鬥士風範! 劇名改為 " ...

有無咁嚴重呀,你睇過第一集未架??
Lau 發表於 1-4-2015 11:19 AM
有無咁嚴重呀,你睇過第一集未架??

冇睇過就唔會夠膽咁講啦! 不過每個人睇法都唔同, 上述的純屬個人觀感!:38:
e夫人 發表於 31-3-2015 06:47 PM
評價係超低成本垃圾級別玩具廣告! 所有黃金變晒正太, 艾奧理亞表現似蛋散, 冇晒黃金聖鬥士風範! 劇名改為 " ...

唔知師兄你實際係點諗
不過呢班都係正太既話 咁真係正太果啲就應該係 BB
同埋艾奧里亞表現似蛋散既理由如果師兄你有睇就應該會知原因既 ^^
CocaCola_Zero 發表於 3-4-2015 12:02 PM
唔知師兄你實際係點諗
不過呢班都係正太既話 咁真係正太果啲就應該係 BB
同埋艾奧里亞表現似蛋散 ...

哈哈! 果然冤豬頭都有盟鼻菩薩呀! 正所謂咸魚青菜各有所愛, 我尊重你o既睇法!:77:
人設無謂深究, 實在不能相比
走樣比想像中輕
整體略有OVA製作水準
隔周播希望可以製作精良啲啲

動畫未播, 玩具先行
明顯醉翁之意不在酒
第2集穆出場
睇吓點控制每個黃金聖鬥士嘅戲份

不過老翻神鬥士似乎係無可創作下嘅代用品
姑且睇吓到時成為經典, 定係遺臭萬年
拭目以待
情況似冰河外傳既冰鬥士甚麼的情節啊…
遊俠 發表於 7-4-2015 10:34 PM
人設無謂深究, 實在不能相比
走樣比想像中輕
整體略有OVA製作水準

我都想知道佢點樣平衡分配黃金十二人的戲份,但據已知的消息講,會以艾奧里亞和藍髮女子為中心講故事,希望艾奧羅斯出場多一些吧!!

另外,聖衣神話先出沙加,艾奧里亞,阿穆,會否代表他們會先出場呢?阿穆已在第一集最尾出場呢...
Lau 發表於 9-4-2015 12:38 PM
我都想知道佢點樣平衡分配黃金十二人的戲份,但據已知的消息講,會以艾奧里亞和藍髮女子為中心講故事,希 ...

穆唔係第一集出場

果個係第二集預告嚟:!
大家睇左第一集未 ? :)
http://saintseiya-gold.com/zh-tw/index.html
唔係幾接受得到.......
畫功麻麻, 冇D氣勢........:oh:
Vince 發表於 11-4-2015 05:35 PM
大家睇左第一集未 ?
http://saintseiya-gold.com/zh-tw/index.html

到目前為止都無中文字幕喎...
一個字, 爛
因為太爛
玩具唔使旨意會入:!
一早都話左嫁啦!:ar: