Toysdaily 玩具日報

樓主: wingjapan123

[非官方產品] 無限合金百獸王

想問賓賓賓兄個問題:

藍絲:x 同黃絲:x 背上的武器(紅色一條打橫位置) 昇唔昇到上來的?
睇完相感覺唔錯 {:1_377:}

點解個個都留意唔到....原著紅獅子同綠獅子個頭係唔同模的....但之前的美版&呢個無限合金兩個頭都係相同既....綠獅子個頭圓d架.......點可以偷雞慳成本..........:56:

另外面相唔太似....對眼太細.......

先感謝!有心人去開發舊玩具!令我們這樣的大細路!有翻點回憶!
我一定係一個玩家!我好小出聲!
不過一睇到無限合金出時!會有幾個問題!會發現到!
紅綠獅子樣!和心口的標誌!
好開心!又有新玩具!

benbenben4213 發表於 28-10-2014 11:43 PM
其實呢 D 相係小弟既,只係班大陸契弟偷左我在友台既相放去淘寶用O者
基本上,無限合金的相片在香港只有我 ...

這隻百獸王都幾耐看
請問師兄
大貨發後
第二批還會有附贈特典嗎???
真心講呢隻野論外形,論可動係百獸王玩具有史以來最好,不過實際大貨質數如何就未知會唔會好似十五機咁爛? 如果有b記8成質素我係定會買兩隻!
還有小建議--手肘得80度可動性實在唔太夠,如果可以改成增加多一個拉出式關節, 變成二重關節就可大覆增強可動性, 同一理由膝頭個關節一樣咁改, 整隻百獸王就會變成集外形加超可動一身既完美玩具!
wingjapan123 發表於 29-10-2014 06:53 PM

先感謝!有心人去開發舊玩具!令我們這樣的大細路!有翻點回憶!
我一定係一個玩家!我好小出聲! ...

CHING 聽你講完心口LOGO 有問題,是否錯色?

睇片又唔覺?

https://www.youtube.com/watch?v=bj2M8lDnwFQ
Killthecat 發表於 29-10-2014 08:03 PM
CHING 聽你講完心口LOGO 有問題,是否錯色?

睇片又唔覺?

佢個係tv版的配色!我看中間黑色多!但看你條片好似又無錯
lukyuet 發表於 29-10-2014 02:22 AM
心口紅色好有十五机感覺,是否十五机果個做?

師兄為何有這想法呢?

十五機都俾你地踩到一文不值啦,如果真係同一個人做,唔怕再俾人鬧到Pk咩

為免我朋友俾誤會,所以小弟一直沒有在 TD 出 Post 就係咁原因
艾雲 發表於 29-10-2014 03:43 PM
想問賓賓賓兄個問題:

藍絲 同黃絲 背上的武器(紅色一條打橫位置) 昇唔昇到上來的?

艾雲兄,你好,多謝你一直對小弟既支持

關於藍,黃 C 的背部可否拉出的問題,答案好遺憾是不能的

本來設計初時是有打算跟隨舊 popy 合金的,不過朋友跟設計團隊研究過,若只是純粹的拉上拉下(安全條例規定不能射子彈),還不如取消此機關,所以現在是沒有了
我很快 發表於 29-10-2014 06:23 PM
點解個個都留意唔到....原著紅獅子同綠獅子個頭係唔同模的....但之前的美版&呢個無限合金兩個頭都係相同既. ...

其實睇番官圖,紅、綠獅頭也方的,不過兩者確實有不同,紅c 耳仔是大隻d 既,師兄真細心

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
benbenben4213 發表於 29-10-2014 10:57 PM
艾雲兄,你好,多謝你一直對小弟既支持

關於藍,黃 C 的背部可否拉出的問題,答案好遺憾是不能的

明白,謝謝解答呢。 :64:

只係個人覺得可以拉出的話(藍獅係飛彈庳、黃獅係大砲),獅子MODE擺戰鬥POST時可以多個選擇、多D趣味咁o者。
好似EX 三角朱古力隻一號,可以升個射飛彈位上來咁,可以扮射,但當然唔玩真射啦。

期待見到新版上色成品。 {:1_377:}
pop123 發表於 29-10-2014 07:01 PM
這隻百獸王都幾耐看
請問師兄
大貨發後

暫時不知道,還看銷售如何啦
leehow 發表於 29-10-2014 07:48 PM
真心講呢隻野論外形,論可動係百獸王玩具有史以來最好,不過實際大貨質數如何就未知會唔會好似十五機咁爛? 如 ...

先多謝師兄意見

不過產品己在生產中,相信現在耍改動是不能了
講真句,要一間初起步公司做工有 b 記八成功力是有點吹毛求疵

好多時我地說點整點改就易,但要實際做出來是要兼顧很多地方的

若果硬要製作出來唔係唔得,只係成本大增,零售價也相應提高,那最終只會落得雙輸下場,何苦呢

言論可能有點冒犯,不喜勿怪
benbenben4213 發表於 29-10-2014 11:27 PM
暫時不知道,還看銷售如何啦

那就係說
若是銷售狀況OK
第2水d貨
一樣會附贈宣傳廣告上的初回特典(雙刀)嗎???