Toysdaily 玩具日報

樓主: wingjapan123

[非官方產品] 無限合金百獸王

真心的講, 感覺唔錯....
heewing 發表於 28-10-2014 11:57 PM
請問香港如何訂講?....好似網訂會有多兩把劍送...

因小弟只是純粹分享朋友產品,對其銷售方式並無任何資訊及參與,所以恕難解答師兄問題
小白龍 發表於 29-10-2014 12:27 AM
黑獅子對前支(對前爪)無得隱藏?

之前也跟朋友討論過呢個問題,其解釋是若要強行隱藏前肢到肩賻上,就要犧牲機械人外型又或黑獅前肢耐固性

1) 耐固 - 若要保留現時肩部比例,無何避免地要將黑獅小腿做幼一點,那會做成小腿不夠力支撐金屬獅身,導政腳軟甚或斷腳情況

2) 外型 - 相反情況,若不削減黑獅前肢小腿闊度就要做大肩部位置,以致膊頭位過闊,影響人型比例

所以在兩難情況下,朋友決定參考金毛獅王既處理方法,不強行收納,以耐固為優先

fTmxM 發表於 29-10-2014 12:36 AM
出貨是否金屬色塗裝?

現時小弟手頭上只是試版,顏色與實物未必相同,已知就是銀色位置並不會是電鍍

聽朋友講,並不會是金屬色,整個色調會較沉實,但 COATING 會用光油,適合大人儲存、收藏
金魚光1 發表於 29-10-2014 01:08 AM
點解只黑獅子的前爪冇得變的,就算系以前30年前的舊版都可以隱藏對前爪啦。真系失敗

答案已在前面回覆,失唔失敗見人見智,不喜可不理此產品,謝謝
心口紅色好有十五机感覺,是否十五机果個做?
死就死啦, 訂左一隻了{:1_219:}
gominggo 發表於 29-10-2014 03:19 AM
死就死啦, 訂左一隻了

去邊度訂?我都想訂返一隻!
頭像被屏蔽
唔係想倒朋友米,不過奉勸各位師兄落訂前請三思,暫時只有我一個報導,內容未必客觀,所以還是建議待大貨推出後,有更加多朋友分享後才考慮要唔要購買吧!

上網有15魚左右, 街舖可能平D
其實說得難聽點就係,td 呢到太多輸打贏要的「有心人」了,無事尤自何,有事?恨不得要我跳樓死至安樂呀

所以真心奉勸大家諗清諗楚先至做落訂既決定
:$前面誇啦啦, 後面:die:
真係幾正喎. 如果真係改善到鬼佬版腳軟的情況.

我又唔覺得後面有乜問題, 金毛都係咁架啦, 擺 Display 用後面的嗎?
好彩無乜感情,等一排先再算:handshake: