Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 操行零分的精囗口口批發

公道D講句,代理應該係知有貨到,佢先敢開訂...
而精口既地位,冇理由到派貨個時先知冇貨派...
如果佢 ...
小堅 發表於 25-6-2014 09:28

按上面大大所講,最初瑞記話有行貨,跟著精口開訂,其實沒有問題!但最後涉及俏象權問題,返唔到貨,最錯的應是瑞記;這個不同於超時空要塞,電視有播,但沒有俏象權,就算精口不知,那不算怪事!?
    另外,精口是否有日版返,這個我不知道;若認為因收訂後,沒有行貨返而又不能以日版代替,只能提供退訂,是精口的錯,是不能能接受及不能原諒,那以後最好還是不要向精口訂貨!
按上面大大所講,最初瑞記話有行貨,跟著精口開訂,其實沒有問題!但最後涉及俏象權問題,返唔到 ...
RAYSHUN 發表於 25-6-2014 10:44 AM

我諗你唔係好明我講乜...
我冇怪佢開訂喎...

以精口咁大間既野冇理由到派貨先知冇貨畀???
而衰記都應該一早知因為俏象權問題拎唔到貨啦...
岩唔岩先...

如果你一早知,係唔係應該一早通知人退訂???
等人有心理準備出去買...
而唔係等出面派晒貨,炒起晒,先同你講話冇貨返,退訂...
咁想買個D未畀佢一鑊橋起晒囉...
明未???
點會到出左貨倆日先知道沒有貨?我認為一早已知道,之但係睇下跌不跌價先俾不俾貨你,賺錢就俾貨你,炒就先退訂,行為都好衰
精記真係幫唔落, 都唔係第一次喇.................{:1_222:}
一定嘈到底..收得訂,求安心..我覺得商店有責任交貨比人.
所以我訂野一定唔會搵佢...
小堅 發表於 25-6-2014 10:42 AM

yes...我中過蕉了...吾業遲浱甘簡單,搞到我好麻煩....之後吾會同佢訂嘢!!

按上面大大所講,最初瑞記話有行貨,跟著精口開訂,其實沒有問題!但最後涉及俏象權問題,返唔到 ...
RAYSHUN 發表於 25-6-2014 10:44 AM

人地講緊點解吾早D通知個客....吾係怪佢開訂....
斷章取義的說....如很多大大所講:"日版同港版"咪一樣......:sad:
直頭應該死都死隻日版比人啦................:74:
哩間嘢真係唔多掂, 派貨遲都算, 店員d態度差到死
由上年開始, 已經冇再幫襯, 行過都唔會入去
今次精粉錯晒,呢個情況,佢一係晨早通知你退訂或加錢訂日版,一係到貨直接畀日版你(如果派左貨,我認為佢即使係日版,都唔應再加錢),而家擺到明輸打驘要,老屈消費者,佢地又一次為左少少錢而放棄誠信!:*
如果隻野插水,相信已經call你免費轉日板
就用群眾在網上的力量吧!!
個時係佢到訂FW Gundam Converge Operation Jaburo, 1張單訂左3套, 之後都係話比得1套人, 估唔到依家連貨都冇得比, 真係要拍下手掌讚下佢夠無良~
直頭應該死都死隻日版比人啦................
ray文 發表於 25/6/2014 11:14 AM

睇嚟你入咗好多喎! :69: 今次做嘜激動嘅! :@
睇嚟你入咗好多喎!  今次做嘜激動嘅!
可變戰士 發表於 25-6-2014 12:03 PM

我一隻都冇入.............不過覺得佢做法真係好有問題啫................:*
p.s.如果我入左都出左post啦~