Toysdaily 玩具日報

查看: 28460|回復: 110

[分享討論] 操行零分的精囗口口批發

收到電話通知Wcf 鳥山明冇貨要退訂,但見出面其他地方有買,是否因為炒貴左而不比貨?
退雙倍訂??找消委會啦:53:
沒有,只係退回訂金{:1_230:}
有冇兄弟一様情況?
師兄, 你訂o既係行版定日版呀? 行版全香港都冇貨喎, 因為瑞華行冇得派, 依家出面賣緊o既係日版嚟架, 如果你訂日版佢地都唔比貨就係佢地問題, 如果你訂o既係行版冇貨係正常呀....
我訂的是行版,而且是俾了全數的,我只知我訂了貨俾了錢,幾個月後打電話來話冇貨取回錢了事,如果隻貨取消冇出品我沒有問題,但而家出面明明有貨係街有得買,甘我當然接受不了,至於你話沒有行版只有曰版,那為何要收我行版訂?而亦想問下如果出面日版冧價錢買緊80元的話,佢會否俾我退訂?相信佢只會俾隻曰版我而不會退訂給我吧
你有理{:1_214:}
可惜.........爾隻鳥山明真係好靚{:1_223:}
應該bandai 出問題...無貨就唔好開訂..當出貨先通知客..連追日版貨都來不及...!
我訂的是行版,而且是俾了全數的,我只知我訂了貨俾了錢,幾個月後打電話來話冇貨取回錢了事,如果隻貨取消 ...
crazy2012 發表於 24-6-2014 11:46 PM

師兄,我唔係幫米青講好話,我自己都唔 like 呢間嘢,我都好耐冇幫襯佢地,我係同其他店訂呢隻行版,最後一樣冇貨,我問返老細,佢話當初瑞記話有行貨,到出貨期先通知話咩俏象權問題,返唔到貨,所以全香港都唔會有行貨賣,即係行貨取消咗,而點解出面又有人賣緊日版呢?咁就要先明白咩係日版,日版即係日本運過嚟嘅水貨,只要日本本土有公開發售,就個個都可以去日本買,而有人將呢D水貨由日本運返嚟香港就變成所謂日版,瑞記管唔到呢D日版貨。好明顯今次係日本仔問題,自己地方就幾多都有,香港就唔批,最後我都要補錢買日版.......
真實內容冇人得知,只知道現在炒價而沒有貨俾,而日本冧價的話會俾返隻曰版你,點都係佢win,既然收得訂而出面有得買就應該盡返承諾蝕錢都要買返來俾客,唔係拍下屁股連利息都賺埋就算數
師兄,我唔係幫米青講好話,我自己都唔 like 呢間嘢,我都好耐冇幫襯佢地,我係同其他店訂 ...
crazysmiles 發表於 25-6-2014 02:23 AM

公道D講句,代理應該係知有貨到,佢先敢開訂...
而精口既地位,冇理由到派貨個時先知冇貨派...
如果佢一早知,就應該一早通知人地...
等訂左行既師兄可以自行去購買日版...
又唔一早講,等出面少貨炒起晒,你先話冇貨退訂...
點講今次都係精口唔岩...
公道D講句,代理應該係知有貨到,佢先敢開訂...
而精口既地位,冇理由到派貨個時先知冇貨派...
如果佢 ...
小堅 發表於 25-6-2014 09:28 AM

佢地對客ge處理/溝通係超差,例如問一樣嘢一時A職員會同你講A答案,一時B職員會同你講B答案,我試過中曬蕉,訂貨又遲浱,依架可以的話都吾會幫襯佢地....佢地淨係識一味得把口係FB講偽善對客的說話,真係吾知醜.....
佢地對客ge處理/溝通係超差,例如問一樣嘢一時A職員會同你講A答案,一時B職員會同你講B答案 ...
takeshi 發表於 25-6-2014 10:35 AM

所以我訂野一定唔會搵佢...
遲派貨呢樣野最衰