Toysdaily 玩具日報

查看: 50587|回復: 191

[新品消息] 十萬火急速報! 6" Agent Venom 發售消息

嗨~ 是台灣同好xdio
這次不是來貼小劇場 or review
而是Hasbro ML的新品消息, 大家先把黑寡婦放一邊吧

大家記得去年SDCC有展示出那款 Agent Venom吧?
造型個人認為更勝Deadpool, 如今已經有最新消息刊登在 marvelousnews.com

http://marvelousnews.com/index.php?catid=252&itemid=17641

=======================
Second we have had a few people who say they work at Walgreens check their computers and say this exclusive wave is slated to arrive on August 30, 2014.. Thanks to everyone who sent us that info.

Third some of you have pointed out that Hong Kong based etailer RobotKingdom has the Amazing Spider-Man 2 assortment with Agent Venom listed for pre-order.
=======================
第一段大意是說, 這隻會是Walgreens網站限定的,
Walgreens的員工有透露訊息告知marvelousnews
他們查詢公司的商品清單中, 確實有ML蜘蛛人系列進貨, 而進貨發售時間是在 2014.8.30

第二段則是在香港的零售店 RobotKingdom (在哪呢? 灣仔?) 開始關於這個Wave的預購, 配箱如下
2x AGENT VENOM
1x ELECTRO
1x SUPERIOR SPIDERMAN
1x SPAWN OF SYMBIOTES
1x DEADLIEST FOES
1x SKYLINE SIRENS
1x AMAZING SPIDERMAN
看起來就是之前的電影版配箱加上 Agent Venom而已

不過marvelousnews最後還是註明, 目前這些訊息都還不是官方公布的
所以也有可能是謠言, 他們會繼續追蹤新的情報

所以各位, 別再管黑寡婦了, Agent Venom才是真正重點阿,
這隻的玩具人氣度個人認為將會超越Deadpool, 孩之寶一直不做更好的DP,
都是那個舊素體炒冷飯,
但這款 Agent Venom造型特殊,
勢必能成為Hasbro ML的一款經典!

最後貼一張, Kingpin 版的Venom, 超壯的, 好像熊喔

挖賽, 這拳可真扎實, 不死也半殘吧~ :71:
嘉豬 發表於 26-8-2014 12:06 PM
平黑貓係在邊間可買到?可否PM?但今晚收工才能去,沒有希望了

睇黎消遙丸CHING 已經自己買到黑貓.

你買唔到搵我啦. 反正都是16X.
goldwater 發表於 28-8-2014 09:36 AM
唔駛客氣, 反正我會行開順手O者~

至從ML DEADPOOL VARIANT 色的事件後, 有時見到VARIANT 貨, 都會想早 ...

我個情況都差唔多,我主力玩美玩6吋,而近年香港美玩出現一個情況係成日無行貨或大貨,所以好多時都心急左,或者索性一開始貴少少網店訂,懶得左撲右撲~
唔係話你地好心提邊到有貨唔岩 不過通常依度有消息最後都係炒家買到多 yahoo即刻多左幾隻:44: 反而冇人講可能會好彩買得到

宜家的人唔會諗咁多人地的想法.  發表於 22-8-2014 07:04 PM

MARVEL SELECT版的Agent Venom可以扔一邊了~^+++^

沒有啦...話說回來,這款Agent Venom其實造型一直讓我回憶起Grendel Prime,
當初ToyBiz轉型MARVEL TOYS後發行的LCBH系列三代,
其實本來名單中有Grendel呢!!!也是我本來最期待最想要的角色...(不過好像不是Prime)
但現在MARVEL出了個Agent Venom,
也算是超稍稍彌補了當初沒有發行Grendel的遺憾!!!^ ^
冇咩霸氣囉~~~~~~~~~~~~
好像沒有前後「咬」腰的關節? 這會否是這隻figure的價位下降呢...
HAHA! 孩之寶真係死性不改~!! 6隻舊野搭1隻新....D蟹貨遲早整死晒D 玩具店~
在y拍見過,但價錢貴得驚人
這個好多人喜歡. 但混舊貨箱頭, 舊貨肯定變死貨, 這隻肯定抄到上天啦. 孩之寶, 你好嘢!!!!
Cooooooooooooooool!  

Anyway, I still miss the MS version but only on sale in Disneyland........... Where I can find it in HK?????????? :63:
HAHA! 孩之寶真係死性不改~!! 6隻舊野搭1隻新....D蟹貨遲早整死晒D 玩具店~
消遙丸 發表於 11-6-2014 08:38 PM

MARKETING係咁SET,佢地係聰明,咁既配置,又捱炒價
本地的話炒價都未必有得捱,spiderman已經返咗兩次貨,第一次spidergirl wave第二次black cat wave, 而家都仲有得賣, 呢set八月出, 應該極少店舖會order
買唔到MS果隻, 搵隻ML止下咳都可以既
呢隻野仲上緊
真係有病
Agent Venom既造型真係好吸引…
不論MS定ML都比人力追
MARKETING係咁SET,佢地係聰明,咁既配置,又捱炒價
JUNOWONG28 發表於 12-6-2014 12:30 PM

大家真係唔駛愁,孩記o既既野, 呢WAVE冇人ORDER, 大不了又再溝D死貨落下一WAVE, 或者直頭整SET VENOM/SYMBIOTES WAVE 再滾大家D$, 好似STAR WARS BLACK 咁下下炒冷貨...做埋咁多無人要O既野出黎, 個地球真係多得佢唔少
大家真係唔駛愁,孩記o既既野, 呢WAVE冇人ORDER, 大不了又再溝D死貨落下一WAVE, 或者直頭整SET VENOM/S ...
消遙丸 發表於 12-6-2014 02:37 AM

而家Marvel Legends只會跟電影出,整SET VENOM/SYMBIOTES WAVE?可以,等唔知幾多年後果套Venom電影出果陣咪有囉