Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] The Terminator: 1/6th scale T-800 (Battle Damaged Version)

說好的1:4又得個吹字..:42:
回復 106# wing1123

可能做咗1:4個版,見1:4大家唔係好受,攞哂頭雕配件去3d scan轉1:6
回復 105# wing1123

就係因為唔似電影中嘅假頭所以咪話唔似囉

兩個LED燈頭真係幾吸引,可以換左個DX10頭去,不過屋企D位真係堅爆炸...
當年套戲後段t1戰損, 好多時都係假頭, 再加上當年亞樂個戰損化妝, 如果ht照雕, 應該十足十叻架玩具水準, 大 ...
小甜甜 發表於 17-2-2014 02:09 PM

沙拉姐 ... 唉,真係歲月摧人!

:26:

估唔到小弟一句“頭雕”唔似卑各位大大咁多次唔點名插。

只係小弟覺得,電影本身用假頭唔似州長,唔等於HT整人偶出黎,就係base on個假頭再改到有少少似州長就可以收貨。

尤其DX13神級戰損州長頭雕珠玉在前,如果係DX13改髮型,改戰損位,改眉毛,我都欣然接受。

但e+.......我只可以話......佢係用電影個假頭改到有州長神態lor....

但似唔似州長,我就真係好有保留。
最後講一句,大家追求ge野唔同,如果小弟講ge野有所得罪,有怪莫怪。
小弟明天要收工先可出去訂,如有C兄早去訂的話?可報下訂貨需時・謝謝:64:
個戰損頭重手左D…
件皮褸係咪都係彷皮黎架?
件皮褸係咪都係彷皮黎架?
玩魅 發表於 17-2-2014 10:33 PM

leather-like jacket
係彷皮黎
無入之前隻T1
但有當年隻MMS 02
唔洗講成隻都有多方面提升
回復 115# MAX

點解唔用番制真皮?
幾時先肯出埋Kyle-Reese 2.0呀~~??:63:
未來版同乞衣版都要出呀~! 2in1又好~ 分兩個ver都好~總之快d出啦~
鬼仔話齋~ Hot Toys! shut up and take my money~!!

leather-like jacket
係彷皮黎
MAX 發表於 17-2-2014 10:58 PM

可惜......今次件褸唔係戰損都唔用真皮
如果唔係我都會入番隻

大致上都OK~
今日已經訂左添~
如果太陽鏡可以做返茶色, 透明度高番d就最好...
輕戰損頭雕面形闊左d...如果瘦番少少,面顴輪廓再明顯d就更似~~~