Toysdaily 玩具日報

查看: 35003|回復: 98

[玩具報告] HT第三隻狼人 - 第四頁新增換件故

三隻我都有買,今次呢隻最失望。

頭雕刻意大細眼+望側面,本身呢個唔係問題,但神情唔夠突出變左到喉唔到肺就好大問題。
著晒成套西裝再加呢個表情,Display出唻個Feel唔知點解似劍齒虎多過狼人,
頭雕神似度唻講亦非常一般,要就晒角度+配合打燈先叫似,咁即係唔似啦。
近來Hottoys figure有個好大問題,就係眼珠上色,以前只係瞳孔上光油,一打燈好有神,
家陣經常成隻眼珠上晒,個個都金晴火眼古怪到爆炸,點解會咁?

配件唻講,把劍好靚,上面有字(見下面iPhone HEA拍圖),
骨爪、鋼爪冇咩特別想講,一貫水準,老西唔特別靚,但係正常,
因為電影裡面果套都唔特別靚,呢套只係出席喪禮著既西裝,唔係去Ball。

反而要鬧爆係個Body,頭身完全唔o岩比例,個對比度就好似將狼人個頭插落李小龍body咁,
完完全全徹底唔夠大隻!

見唔少師兄話大隻body著老西會變肥豬,係有道理,但佢連兩條腿都幼到癡線又點解釋?
仲要著鞋唔著襪(HT最近好多Figure都慳左對襪),有時轉一轉pose唔覺意扯起少少褲腳,
香雞咁幼既小腿 + 足踝位即刻表露無遺,真係豈有此理。

如果有心遷就西裝look,不如索性唔跟背心算啦!呢個body著背心我真係睇到扯晒火呀!
唔display背心look就冇事?喂!咁對骨爪點算先?骨爪夾西裝look?你自己話掂唔掂啦。

成日聽到玩家要求一雞幾味,最好隻隻有衫換,我覺得呢D真係要case by case,
好似狼人咁,西裝look同背心look既body要求完全不同,我寧願分兩個version出,
好過家陣咁出到兩邊不討好。不過,當然啦,分開出又有玩家話掠水搶錢架啦,世界真難撈。

呢隻我建議等超級VIP價出現先入啦,如果已經有舊狼人,散bid頭、骨爪、劍,夠晒。

回復 1# JohnnyM

agree with you ching
呢D就真係玩具報告。
支持,指出優同劣,好過d大師級繕穚多多聲
咦?我果隻有對黑襪喎...
狼人點都係製服版最正, 西裝已輸
甘多不滿,點解仲要買呢?唔買就無投訴啦:67:
咦?我果隻有對黑襪喎...
迪捷路貓 發表於 12-2-2014 11:21 AM

唔係嘛我果隻肯定冇喎! 唔通要我上去追討番對襪?!:47:
甘多不滿,點解仲要買呢?唔買就無投訴啦
買買買 發表於 12-2-2014 11:28 AM

伯母生你出唻之前會唔會知你為人?
支持ching出玩具包膠~ :)

不過我覺得第二隻最ma ma day.
唔係嘛我果隻肯定冇喎! 唔通要我上去追討番對襪?!
JohnnyM 發表於 12-2-2014 11:37 AM

官網 specification 都有講連一對黑襪,CHing 嗰隻應該真係漏左
ching中肯!:71:
e+ Y記上面所有狼人西裝都係有襪ga wor...師兄,你要去追討下喇。
救命... 咁都"中獎"
我記得轟天猛將史泰龍(Version 1.0果隻)好多人漏底褲:DD
救命... 咁都"中獎"
我記得轟天猛將史泰龍(Version 1.0果隻)好多人漏底褲
JohnnyM 發表於 12-2-2014 12:00 PM

吾使救命...師兄你吾發呢個牢騷...就吾知要去換啦。