Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] HT第三隻狼人 - 第四頁新增換件故

態度相信係個別員工問題,有次收到call去兆萬攞貨,我貪方便行完信和上sb拎諗住都拎到,上到去當然係摸門釘,但佢地不停講對唔住同唔好意思,搞到我都唔好意思
其實呢隻狼人之前,對上一隻有襪 figure 係唔係 agent coulson? Tony Stark, The Mandarin 呢啲著 boot 嘅 figure 係唔係都係無襪?另外,隻烏鴉我成日覺得根本要跟返對襪,將個 figure 一坐低,鞋根本遮唔到隻腳,小腿露哂肉,明知條鞋脷反落黎都唔跟對襪,一係就好似隻手咁用黑色料都好啲吖!
佢地根本係欺善怕惡
前線員工只是醜人

回復 84# JohnnyM

Hottoys Secret Base 負責處理嘅換問題貨品(配件)嘅人(做法)真係偏向低能化⋯
門面大咗、裝修grand咗、員工多咗、員工外型有個性咗⋯但做事方式「反智」咗⋯
早排一個小事故已經令見到SB d人嘅反應及靈活能力⋯
因為衣服膊頭位問題,換貨成隻換(其實拆出來非常容易),fine~ 但換貨後頭雕鼻子甩色,竟然話唔可以再換(?!)
成件事之過程,我當時係响「換貨專櫃」發生。要求佢只拆頭雕換(要番我之前有衣服上問題果個figure 嘅頭,我完全冇要求拆多盒換,而我之前有問題果隻figure正正放喺枱面上)⋯
該位員工竟然話:唔可以咁。
如果我換完貨拎番屋企、又返嚟又再換⋯重複發生幾次的話,咁我就真係個麻煩客啫⋯但我係立時即場發現喎∼
跟著佢自己用手不停捽⋯(根本好明顯已經係上色甩油)
最後講句:只此一次,下不為例。
跟著先至「懂得」拆頭換⋯
成件事過程呢位仁兄好唔耐煩又黑面⋯好似我求佢咁,仲要我呢位客人帶動呢位員工如何去做⋯
換上以前「只有兆萬2/F分店之年代」啲HT門市員工邊有咁鈍胎?!
Secret Base好繁忙咩?好少員工所以工作量好辛苦咩?通通唔係⋯咁做乜某啲人可以好似走肉行屍、咁冇sense咁嘅?係咪環境太清幽令佢哋鈍咗?⋯

呢兩年我已經少入手HT,價格愈來愈貴但有問題換貨而啲員工愈來愈純胎⋯ 令我少買HT又一原因⋯

回復 94# sumsum.com

同意非常, HT沒有把客人放在第一位, 個別員工也嚴重缺乏待客經驗, 不知是公司又或是員工自定什麼規舉, 令客人沒有必要地難受, 好令人失望。

上嚟換貨已經可能要走多一次, 重要被黑面, 公司定立規舉林林種種, 買玩具都要背書, 又或要比查身份證, 遲d可能要過X光機再加當場手放聖經發個毒誓先可以買嘢, 從購物流程第一步已經給予感覺好似客人要從HT手中騙取什麼似的, 其實買左sad貨心情己不太好, 重要上黎受啲小朋友玩弄, 只管保護自己公司利益又好, 個別員工反智又好, 但最終會永遠失去顧客。

優質待客服務唔係靚裝修同大聲迎送這樣流於表面的行為而已。
頭像被屏蔽
都幾靚仔喔!!!
所以盡量都唔訂喇,廢事受氣!
十分認同態度差個班係兆萬做開個批,佢地真係完全冇變過